Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Subiecte destul de usoare si pentru proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii

La penultima proba a examenului de bacalaureat au participat, ieri, 2.540 de candidati, opt dintre inscrisi neprezentindu-se la examen. Acestia au fost impartiti in aproape toate centrele de examene, cu exceptia celui de la Liceul "Cerna" unde s-a inregistrat, la aceasta proba, o prezenta de 100%.
Proba de astazi a fost dificila pentru organizatori. Au fost aproximativ 30 de discipline, pentru fiecare fiind cite un rind de subiecte si un barem de corectare. Din fericire nu au fost probleme si examenul s-a desfasurat in parametri normali. Desi subiectele nu au fost excesiv de dificile, candidatii nu au iesit prea fericiti. Majoritatea spuneau ca au rezolvat subiectele propuse, dar ca acestea li s-au parut ceva mai dificile decit in anii trecuti. "Au fost destul de usoare subiectele, insa au avut mici chichite pe ici, pe colo. Nu stiu cit voi obtine, dar a fost mai greu decit anul trecut" a spus Alexandra Popa, absolventa a Liceului "P. S. Aurelian", care a sustinut proba la Contabilitate. Nici la disciplina Ecologie nu a fost prea usor. Camelia Iorga, de la Grupul scolar Agricol, a considerat ca cel mai greu subiect a fost cel despre poluarea aerului. Ea spera sa ia totusi o nota peste sapte. Destul de multumit de cum s-a prezentat la examen a fost Ionut Lipan, de la Grupul Scolar Agricol Insuratei. "Am dat la limba franceza avansat. Nu mi s-a parut chiar asa de dificil. Ma asteptam sa-mi fie mai greu sa rezolv pentru ca eu am fost mai slab in clasa, dar am gresit doar un subiect de zece puncte. In rest am facut tot. Nu prea am avut emotii".
Inspectorul pentru disciplinele tehnice, prof. Daniela Turcu, a precizat ca este posibil ca ei sa fi facut in lucrari, dar sa nu fie multumiti cu nota pe care ar putea sa o obtina, pentru ca ei mizeaza sa-si mareasca media cu aceasta proba. In privinta dificultatii subiectelor, inspectorul Daniela Turcu nu a putut sa faca nici o precizare pentru ca nu le-a vazut, insa avind in vedere ca disciplinele cele mai greu asimilate de copii sint "Solicitari si masurari tehnice" sau "Organe de masini si mecanisme", este posibil ca la aceste probe subiectele sa fi fost ceva mai dificile.
Astazi, de la ora 9.00, cei 2.540 de candidati ramasi in cursa pentru obtinerea diplomei de bacalaureat vor sustine proba scrisa sau practica, la alegere, din celelalte arii curriculare. Ca de obicei majoritatea a ales Educatie fizica.
Rezultatele se vor comunica pina pe 10 iulie, ora 16.00, iar
depunerea contestatiilor se va face in aceeasi zi intre orele 16.00 -
20.00. Rezultatele finale se vor afisa pe 14 iulie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii