Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

SUA vor fi alături de Europa în faţa ameninţării reprezentate de rachete

Ambasadorul Mark Gitenstein a susţinut, joi, un discurs la Institutul Diplomatic Român, cu ocazia comemorării a 10 ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001.

Diplomatul american a afirmat că, în urmă cu zece ani, România nu era încă membră a NATO, însă parteneriatul strategic cu SUA era deja puternic. "Începând din 2001, România a stat alături de Statele Unite. Am luptat şi ne-am vărsat sângele împreună în Irak şi Afganistan, iar armata română, instituţiile responsabile cu aplicarea legii şi personalul diplomatic din România s-au dovedit a fi aliaţi extrem de eficienţi în lupta noastră comună împotriva extremismului violent şi a terorismului", a menţionat ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti.

El a adăugat că aliaţii SUA din NATO au demonstrat "vitalitatea statornică" a Alianţei în urma atacurilor din 11 septembrie. "Pentru prima oară în istorie a fost invocat Articolul 5 al Cartei NATO, prin care aliaţii noştri se obligă să apere celelalte state membre. De la 11 septembrie până în prezent, mulţi dintre aliaţii noştri s-au confruntat cu atacuri asupra propriilor ţări, inclusiv atacurile de la Madrid, din 11 martie, 2004 şi cele de la Londra, din data de 7 iulie 2005. Nu vom uita pierderile suferite şi sacrificiile făcute de aliaţii noştri şi ne-am reconfirmat angajamentul de a-i apăra pe prietenii noştri de toate noile ameninţări comune cu care ne confruntăm", a declarat ambasadorul Mark Gitenstein.
Categorie articol: 

Comentarii