Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

SUA critică Franţa pentru livrarea navelor de război către Rusia

"Apreciem că nimeni nu ar trebui să furnizeze arme Rusiei", a subliniat pentru jurnalişti o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat, Marie Harf.
"Este vorba de o chestiune de bun simţ", a subliniat şi Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, într-o conferinţă de presă.
Casa Albă a reamintit că "preşedintele (Barack Obama) s-a deplasat la Bruxelles în iunie pentru a-şi exprima îngrijorările legate de vânzarea acestor echipamente militare ruşilor".
Oficialii americani şi-au exprimat în repetate rânduri opoziţia faţă de vânzarea de către Paris, către Moscova, a două nave de război de tip Mistral.
"Avem suficiente dovezi în legătură cu faptul că ruşii încalcă regulile internaţionale şi susţin eforturile de încălcare a integrităţii teritoriale a ţărilor suverane independente", a insistat el.
"Nu pare deloc momentul potrivit pentru a le furniza sisteme de arme sofisticate", a notat el, precizând că Statele Unite "continuă să lucreze în strânsă colaborare cu britanicii, francezii, germanii şi alţii pentru a-şi coordona eforturile în vederea unei izolări şi mai mari a regimului rus".

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii