Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Strigător la cer! Victima unui accident rutier, obligată să aştepte o zi şi-o noapte la UPU pentru un consult

• şoferul rănit luni în accidentul de la ieşirea din Lacu Sărat a fost transportat la UPU pentru investigaţii medicale • pentru a-i fi evaluată întreaga stare de sănătate, bărbatul trebuia să mai fie văzut şi de medicul neurochirurg, medic care s-a lăsat aşteptat până a doua zi, acuză rudele • conducerea SJU susţine că are nevoie de o reclamaţie scrisă pentru a verifica acest caz

 

Un brăilean, rănit în urma unui accident rutier produs, luni, în judeţ şi adus la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila, a fost pus să aştepte până a doua zi, pentru a fi văzut de medicul neurochirurg, potrivit rudelor sale. Mai mult, pacientul ar fi fost “cazat” într-un salon laolaltă cu “beţivi şi drogaţi”, nu i-ar fi fost dată mască anti-gripală, deşi România trece printr-o epidemie de gripă.

Accidentul în care a fost implicat bărbatul a avut loc luni, în jurul prânzului, pe DN 2B, între localităţile Lacu Sărat şi Silistraru. El era şoferul autoturismului Opel, lovit frontal de un TIR angajat într-o depăşire riscantă a altui autotren. În urma impactului puternic, maşina s-a răsturnat în şanţ. Bărbatul a ajuns la spital, alături de şoferul TIR-ului, dar şi de o pasageră din autoturism. “A fost dus la Unitatea de Primiri Urgenţe, la Spitalul Judeţean, luni, în jur de ora 13.00. Ni s-a spus să-l aşteptăm pe medicul neurochirurg pentru a-l consulta. Şi am tot aşteptat. Ne-au dus într-un salon de aşteptare, unde am înnoptat, numai că peste noapte acolo au fost aduşi şi oameni băuţi, şi drogaţi, pentru că nu era caz de internare sau nu-l puteau interna doar pentru o noapte, ca să-l ducă şi pe el într-un salon cu condiţii ok. Oamenii serioşi se înghesuiau într-un pat, pentru că nu voia nimeni să împartă patul cu unul beţiv. Iar mizeria din UPU spune multe...Am rugat asistentele să ne dea măşti, să ne protejăm de microbi, de gripă, dar ne-au zis că nu au. Din ce-am auzit, nici spirt nu aveau! Şi tot aşa, am auzit că medicul neurochirurg nu ar fi angajatul spitalului, dar nu pot să vă spun sigur dacă este sau nu aşa. Cert este că am fost puşi să-l aşteptăm pe doctor până marţi dimineaţă”, ne-a povestit una dintre rudele pacientului.

A doua zi, bărbatul a fost văzut, într-un final, de medicul neurochirurg, iar diagnosticul a fost de fisură cervicală. “Ni s-a spus că nu e cazul să-l interneze”, a mai adăugat ruda.

Contactat telefonic, managerul SJU, Delia Râşnoveanu, ne-a declarat că unitatea sanitară are un singur medic neurochirurg, dar acesta nu face gărzi, ci, în caz de nevoie, este chemat de acasă. Întrebată de programul medicului, Râşnoveanu ne-a răspuns că “domnul doctor poate fi găsit în spital, între orele 8.00-15.00. Salonul în care au fost puşi să aştepte este, cel mai probabil, salonul de staţionare din UPU. Nu ştiu de ce pacientul nu a fost văzut de medic în acea zi. Avem nevoie de o reclamaţie scrisă pentru a putea verifica acest caz”. Cât despre măştile anti-gripale, şefa SJU ne-a spus că a fost, într-adevăr, o întârziere în aprovizionarea cu aceste materiale. “Noi am dat comandă, iar vineri trebuia să sosească, numai că am fost informaţi că va întârzia şi abia marţi sau miercuri vom primi măştile. Spirtul nu lipseşte din spital! Poate n-au avut în seara aia, la UPU, dar avem spirt pentru spital”, a adăugat Delia Râşnoveanu.

Rudele bărbatului au declarat că vor depune reclamaţie scrisă la spital.
Categorie articol: 

Comentarii