Mergi la conţinutul principal

Stop furturilor din locuinţe!

Brăilenii din municipiu şi cei din oraşul Făurei au fost vizitaţi de poliţişti care le-au dat sfaturi utile pentru a-i ajuta să îi ţină departe pe hoţii din locuinţe. Activităţile s-au desfăşurat în cadrul campaniei de prevenire a furturilor din locuinţe în mediul urban, denumită generic "Locuinţa mea este în siguranţă!?". Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila desfăşoară campania în perioada mai-octombrie, scopul acesteia fiind informarea populaţiei cu privire la măsurile minime pe care trebuie să le adopte pentru evitarea situaţiilor neplăcute în care oamenii pot deveni victime ale propriei neglijenţe.
La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii din cadrul compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, cu sprijinul colegilor de la Poliţia Făurei, au organizat o activitate pe străzile oraşului, însoţiţi de o autospecială cu semnalele vizuale şi acustice pornite. Şeful Poliţiei oraşului Făurei a sprijinit derularea unei astfel de campanii, oferind în mod direct îndrumare cetăţenilor cu care a stat de vorbă. "Poliţiştii au mers pe străzi, au discutat cu cetăţenii, le-au oferit recomandări şi pliante cu sfaturi utile pentru prevenirea furturilor din locuinţe. Prin staţia de emisie, cetăţenii au fost informaţi cu privire la activitatea care era în desfăşurare şi la scopul acesteia. Poliţiştii le-au recomandat celor cu care au stat de vorbă să nu păstreze sume mari de bani în locuinţă, să evite să spună dacă au achiziţionat bunuri de valoare, să nu lase libere animalele, ci să amenajeze curţi speciale pentru acestea şi în măsura posibilităţilor, să lase aprinsă pe timp de noapte o lumină în curte. Oamenii au fost sfătuiţi să ţină poarta încuiată, să nu permită accesul în curte persoanelor care, sub pretextul comercializării unor bunuri, studiază gospodăria şi apoi sustrag diverse lucruri de valoare lăsate la vedere", a precizat inspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al IPJ Brăila. De asemenea, cetăţenilor li s-a recomandat ca, atunci când părăsesc locuinţa pentru o mai lungă perioadă de timp, să roage o persoană de încredere să le supravegheze gospodăria. Poliţiştii le-au explicat importanţa adoptării unor măsuri elementare de protecţie a propriilor bunuri pentru că, înainte de toate, proprietarul este cel care trebuie să dea dovadă de responsabilitate şi să aibă grijă de bunurile sale. Sursa citată a mai precizat că activităţi similare au avut loc şi în municipiul Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro