Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Steaua a solicitat Presedintiei sprijin pentru modernizarea stadionului

Clubul Steaua Bucuresti, reprezentat de managerul general Mihai Stoica si de directorul executiv Valeriu Argaseala, a solicitat, marti, Presedintiei sprijin pentru modernizarea si marirea capacitatii stadionului din Bulevardul Ghencea, a declarat finantatorul stelist Gigi Becali.
El a precizat ca oficialii FC Steaua au depus la biroul consilierilor de stat Octavian Belu si Mariana Bitang o cerere in care solicita sprijin in vederea modernizarii arenei, aflata in proprietatea Ministerului Apararii Nationale. "Nu fusese trecuta pe cerere suma aproximativa, fiind vorba de marirea capacitatii cu 20.000 de locuri, acoperirea stadionului, gazon, terenuri anexe si le-am spus eu sa treaca zece milioane de euro. Totul ar dura cam doi ani, lucru la foc automat. Am cerut concesiune pe 49 de ani. Presedintia face un proiect de Hotarire de Guvern si il propune Executivului spre aprobare", a explicat Becali. Insa Presedintia nu poate elabora hotariri de guvern, aceste acte normative fiind de competenta exclusiva a Executivului.
Gigi Becali a afirmat ca a vorbit despre problema stadionului si cu presedintele Basescu, atunci cind acesta a fost prezent la meciurile echipei Steaua din Cupa UEFA. "De aceea mi-am si permis sa facem cererea, daca nu aveam OK-ul lui, nu indrazneam. "Iti promit ca ma voi ocupa personal de asta", mi-a zis Basescu", a spus oficialul stelist.
Gigi Becali a explicat si ce se va intimpla in cazul in care proiectul nu va fi aprobat: "Probabil Tariceanu n-o sa vrea. Daca se aproba, foarte bine, daca nu, peste 6-7 luni o sa fie alegeri anticipate, o sa conduc Guvernul si o sa dau eu Hotarire de Guvern cind voi fi premier sau vicepremier. Dau eu Hotarire de cesiune pe 67 de ani, nu pe 49".
Finantatorul stelist a anuntat ca proiectul pentru modernizarea arenei Steaua va fi realizat cu ajutorul unui arhitect roman stabilit in SUA, care "a proiectat si metroul din Los Angeles". "A luat legatura (n.r. - arhitectul respectiv) cu trei-patru proiectanti romani din SUA care s-au oferit sa realizeze proiectul, pe mine costindu-ma numai cheltuielile, fara adaos, aproximativ 200.000-300.000 de euro. Acest proiect include marirea si acoperirea stadionului. Ei s-au oferit sa faca acest lucru, fiind si membri PNG", a afirmat Becali.
Contactat telefonic de MEDIAFAX, consilierul de stat pe probleme de sport, Octavian Belu, a declarat ca a primit, marti, o solicitare oficiala din partea clubului Steaua, prin care gruparea isi exprima speranta ca va fi sprijinita sa faca investitii la stadion la standardele cerute de UEFA. "Vom vedea cum putem sprijini acest demers, pentru ca este unul benefic pentru fotbalul romanesc. Daca exista cineva care vrea sa investeasca, mi se pare normal sa sprijinim initiativa. Un lucru este clar insa: nici eu, nici consilierul de stat pe probleme de sport Mariana Bitang nu ne putem depasi atributiile, care nu ajung la putere decizionala", a declarat Octavian Belu.
Belu a mai afirmat ca stie ca Gigi Becali doreste sa concesioneze stadionul pe o perioada mai lunga de timp, dar a precizat ca nu cunoaste amanunte in acest sens. Consilierul prezidential a adaugat ca in cerere se precizeaza ca marirea capacitatii arenei va fi de 14.000 de locuri, in timp ce Becali a vorbit de 20.000 de locuri. "In solicitarea trimisa la noi nu se pomeneste de concesionare, ci de marirea stadionului cu 14.000 de locuri, acoperirea tribunelor, constructia unor anexe si facilitati, toate conform standardelor UEFA", a declarat Octavian Belu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii