Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Statul Islamic a mai decapitat un jurnalist american

În înregistrarea video denumită „al doilea mesaj către America" poate fi văzut jurnalistul Steven Sotloff, în vârstă de 31 de ani, în genunchi, îmbrăcat într-o bluză portocalie, alături de un bărbat mascat înarmat cu un cuţit.
Bărbatul mascat a lansat totodată şi o ameninţare la adresa unui ostatic britanic, pe care l-a numit David Haines, şi a avertizat guvernele să retragă „această alianţă malefică a Americii împotriva Statului Islamic", a precizat SITE.
Jurnalistul independent Steven Sotloff a fost răpit în Siria în august 2013. Într-un mesaj video difuzat de televiziunea Al-Arabiya la 27 august, mama acestuia, Shirley Sotloff, a făcut apel la liderul grupării SI Abu Bakr al-Baghdadi să-i elibereze fiul.
Pe data de 19 august gruparea jihadistă a publicat un prim videoclip în care prezenta decapitarea unui alt jurnalist american, James Foley. Atunci gruparea a afirmat că Foley a fost ucis ca represalii la loviturile aeriene americane împotriva SI.
Videoclipul a fost postat după ce Statele Unite şi-au reluat loviturile aeriene în Irak în luna august, pentru prima dată de la încheierea operaţiunii militare americane în această ţară în 2011, notează Reuters.

Sursa foto: pamelageller.com

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii