Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Statuia lui Vlaicu Vodă a fost finalizată. Dar domnitorul tot cu capul mare a rămas!

Înţeleg că s-a lucrat intens la finalizarea statuii lui Vlaicu Vodă, din Bariera Călăraşilor. Timp de 2 luni, muncitorii, specialiştii şi alţi factori decizionali din Brăila, implicaţi în buna desfăşurare a lucrării, au făcut tot ce au putut pentru ca statuia domnitorului Vlaicu Vodă să arate bine.

E bine că s-a lucrat, că s-a remediat, că s-a finalizat.

Dar la finalul lucrărilor, nen-tu Vlaicu Vodă tot cu capul mare a rămas. Şi cică omul, la viaţa lui de domnitor, nu ar fi fost deloc căpos.

Uite de asta nu e bine să ţi se facă statuie după ce ai murit. Că ajungi să îşi bată joc de tine nişte neica-nimeni. Te fac strâmb, căpos, cu un picior mai scurt, cu nasul mai mare, de parcă ai fi o caricatură, nu ditamai omul apreciat de comunitate pentru faptele tale. O statuie de om, cum ar veni.

Păi dacă i-ar prinde nen-tu Vlaicu Vodă pe ăştia cate l-au caricaturizat în statuia de pe Călăraşilor, cred că i-ar alinia pe toţi şi le-ar lua aşa, preventiv, gâtul de la genunchi, după care i-ar pune şi să ia parte la câteva bătălii cu ienicerii, dar fără săbii. (Vlaicu Lobodă)
Categorie articol: 

Comentarii