Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Statistici de foc ale pompierilor

In prima jumatate a acestui an, pompierii braileni s-au confruntat cu 134 de incendii, din care marea majoritate - 71% - s-au inregistrat la locuinte particulare, restul fiind consemnate la cladiri ale administratiei publice, centre comerciale, depozite si firme de transport. Aceste date au fost prezentate, ieri, in cadrul unei conferinte de presa sustinute de colonelul Florin Silvi, comandantul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" Braila si de adjunctul acestuia, colonelul Ion Dumitru. Principala cauza a producerii incendiilor a fost reprezentata de fumatul fara respectarea normelor urmata, in ordine, de aparatele electrice defecte, improvizate sau amplasate necorespunzator, focul in aer liber, sobele si cosurile de fum defecte sau necuratate, jocul minorilor cu focul si actiunile intentionate. Pompierii braileni se pot lauda cu faptul ca au avut un timp mediu de raspuns la interventii de 13 minute, in conditiile in care media pe tara a fost de 16 minute.
Pe linga incendii, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" Braila, prin serviciile proprii sau serviciile voluntare si private, a mai intervenit de 24 de ori, pentru asistenta de persoane, de 21 de ori, in cadrul unor actiuni de protectie civila si dezastre, de 5 ori pentru descarcerari la accidente rutiere si de 8 ori la alte misiuni.
Comparativ cu aceeasi perioada din 2005, in prima jumatate a acestui an, numarul interventiilor a crescut cu 28%, respectiv de la 138, in 2005, la 192, in 2006.
Tot in prima jumatate a anului, ofiterii ISU "Dunarea" au executat 369 de controale si activitati de prevenire la agenti economici, institutii si localitati. S-au constatat 1.291 de deficiente, din care 734 au fost solutionate pe timpul controalelor, iar pentru celelalte sau stabilit termene de rezolvare si responsabilitati concrete. Pentru neregulile depistate, s-au aplicat 457 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 22.130 RON (221,3 milioane de lei vechi).
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii