Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Start la judecată în dosarul traficanților Șaim & Balașca

* inculpații au încercat în zadar să scape, invocând anumite excepții în cauză, însă instanța a stabilit că rechizitoriul procurorilor DIICOT este legal constituit * s-a dispus începerea procesului, iar față de inculpații Șaim Cezar Marian și Balașca Alexandru, cercetați pentru trafic de minori și proxenetism, s-a menținut măsura arestul preventiv * termenul de judecată este stabilit pentru data de 11 iulie

 

 

Au profitat de tinere naive, care au crezut în vorbele de amor aruncate “la mișto”, însă plătesc pentru faptele comise. Traficanții profesioniști Șaim Cezar Marian și Balașca Alexandru au încercat să scape de judecată, dar veștile de la instanță nu au fost prea bune. Tribunalul Galați le-a respins cererile proxeneților și a dat startul judecății. S-a stabilit data de 11 iulie ca termen al procesului.

Potrivit informațiilor transmise de reprezentanții instanței, dosarul 4306/121/2018 - trafic de minori (n.r. - cel înregistrat pe rolul Tribunalului Galați la data de 19 decembrie 2018) are termen de judecată la data de 11 iulie 2019. În dosarul 4306/121/2018/a1 - măsuri și excepții dispuse de judecătorul de cameră preliminară, a fost pronunțată soluția în urmă cu câteva luni. Instanța a constatat legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Galați privind pe un inculpat trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori în formă continuată și în stare de recidivă  și proxenetism în stare de recidivă, ambele în concurs real, și celălalt inculpat trimis în judecată tot pentru trafic de minori și proxenetism, în formă continuată, ambele în concurs real. În ambele dosare este vorba despre inculpații Șaim Cezar Marian și Balașca Alexandru, după cum se arată pe site-ul instanței. “Constată legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecății cauzei privind pe inculpați, urmând a se fixa termen de judecată după rămânerea definitivă a prezentei încheieri”, a fost soluția pronunțată de Tribunalul Galați, care a rămas definitivă.

Luna aceasta, judecătorii Tribunalului Galați au dispus prelungirea măsurii arestului preventiv față de inculpații Șaim Cezar Marian și Balașca Alexandru. Ei au contestat soluția, însă la Curtea de Apel Galați s-au respins ca nefondate contestațiile formulate de cei doi, decizia finală fiind luată la data de 25 iunie. 

Inculpații au tot cerut să le fie înlocuit arestul preventiv, cu cel la domiciliu, însă instanța le-a spus “Pas”.

 

Agățate prin metoda “Loverboy” și obligate să practice prostituția “la stradă

 

În toamna anului trecut, proxeneții Șaim Cezar Marian zis “Botu”, de 27 de ani, și Balașca Alexandru zis “Ducu”, de 26 ani, au ajuns la arest. Asta după intervenția în forță a procurorilor DIICOT și polițiștilor, care le-au stricat “afacerea” proxeneților. La data de 13 noiembrie 2018, procurorii  DIICOT - Serviciul Teritorial Galați au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a celor doi inculpați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori în formă continuată și proxenetism. Anchetatorii au stabilit că, din luna mai 2017 și până la momentul destructurării rețelei, cei doi inculpați au recrutat, transportat și adăpostit 4 victime minore, cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani, pe care, prin constrângere și chiar răpire în cazul uneia dintre ele, prin inducere în eroare, le-au obligat să practice prostituția. Potrivit procurorilor, metoda de recrutare utilizată a fost cea cunoscută și folosită de mulți proxeneți dornici să își umple buzunarele cu bani: «loverboy». Tinerele minore erau abordate de către traficanții care dezvoltau relații afective cu fetele, acestea fiind convinse că indivizii chiar sunt implicați sentimental în relația cu ele și vor să trăiască împreună. Numai că realitatea era cu totul alta.

Activitatea infracțională a traficanților Șaim și Balașca s-a desfășurat «la stradă» pe raza județelor Galați, Brăila, Constanța și uneori în diverse apartamente închiriate în regim hotelier. Sumele de bani obținute din “munca” tinerelor erau  însușite și folosite în totalitate de către inculpați și familiile acestora. Fetele erau cazate uneori chiar la domiciliul lui Șaim, într-o casă din Centrul Vechi al municipiului Brăila, unde locuia toată familia. Procurorii au făcut interceptări și au constatat cum proxeneții puneau totul la cale, reușind să le prostească pe fetele mult prea credule. Procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a inculpaților “Botu” și “Ducu”. Mai departe instanța este cea care va decide ce pedepse merită inculpații.

 
Categorie articol: 

Comentarii