Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Start la "e-Crestere!"

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a lansat, ieri, "Apelul pentru proiecte", pentru e-Crestere, un program de finantari nerambursabile, destinate sectorului IMM-urilor din Romania.
Programul, in valoare de 20,070 milioane de lei, este o sub-componenta a proiectului "Economia Bazata pe Cunoastere", finantat de Banca Mondiala si Guvernul Romaniei, iar apelul este deschis pina pe 24 noiembrie 2008.
Programul "e-Crestere" este administrat de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatei, prin Unitatea de Management a Proiectului Economia Bazata pe Cunoastere (UMP).
"e-Crestere!" se adreseaza persoanelor fizice autorizate, intreprinderilor individuale si familiale, microintreprinderilor, IMM-urilor, asociatiilor care activeaza in domeniul agriculturii, societatilor cooperative, cooperative agricole, grupuri de producatori.
Programul "e-Crestere!" finanteaza proiecte avind ca scop imbunatatirea competitivitatii firmelor romanesti pe piata interna si pe pietele externe, prin adoptarea de tehnologii inovatoare si solutii informatice de tip e-business. Astfel, proiectele trebuie sa includa propuneri de finantare privind: achizitionarea utilajelor de productie care sa contina elemente inovatoare sau tehnologii moderne, precum si echipamente TIC; achizitionarea drepturilor de exploatare a unei inventii brevetate (prin contract de cesiune sau licenta), precum si licente software si sisteme TIC; achizitionarea de solutii software care pot include analiza proceselor, dezvoltarea, implementarea si testarea aplicatiei; achizitionarea de servicii de consultanta pentru planuri de afaceri pentru dezvoltarea solutiilor de tip e-business, studii de piata, pregatirea documentatiei proiectului, implementarea proiectului; achizitionarea de servicii de instruire (numai taxele pentru cursuri); participarea la expozitii si tirguri nationale si internationale (numai taxa de participare) si servicii pentru marketing online; costuri pentru audit.
Valoarea finantarilor oferite variaza de la 33.450 de lei pentru persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderi familiale, 223.000 de lei pentru IMM-uri si poate ajunge pina la 446.000 de lei pentru parteneriatele formate dintr-un IMM (beneficiar) si o unitate de drept public sau privat (partener) atestata in a desfasura activitati de cercetare - dezvoltare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii