Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Stănel Corbu s-a predat joi seară. Măsura arestului preventiv, menținută

* acesta se află acum la Curtea de Apel Galați

 

 

UPDATE: Stănel Lăcătuș, fost Corbu, va ajunge în spatele gratiilor, alături de ceilalți bărbați săltați de DIICOT în ziua perchezițiilor (28 noiembrie - n.r.) din cartierul Lacu Dulce. Asta au decis judecătorii Curții de Apel Galați, în urma analizării contestațiilor formulate de patru din cei cinci inculpați din dosarul instrumentat de procurorii anti-mafia. „Respinge ca nefondate contestaţiile formulate de inculpaţii Gorgovan Aurelian, Lăcătuş Stănel, Pavel Ion şi Stan Cristian Gică împotriva încheierii judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Brăila pronunţate la data de 29.11.2019 în dosarul nr. 2658/113/2019”, se arată pe site-ul instanței. Decizia este definitivă. Singurul inculpat care nu a formulat contestanței împotriva deciziei Tribunalului Brăila este Gheorghe Robert Florentin. 

 

 

ȘTIRE INIȚIALĂ: Liderul grupării interlope din cartierul Lacu Dulce, Stănel Lăcătuș, fost Corbu, s-a predat joi seară autorităților, în jurul orei 19.00, după ce acesta se făcuse nevăzut chiar înainte ca procurorii DIICOT să efectueze percheziții la locuința sa. Descinderile au avut loc pe 28 noiembrie, pentru destructurarea unei grupări infracţionale care se ocupa cu traficul de droguri periculoase. Potrivit unor surse, Corbu le-ar fi spus polițiștilor că nu a știut că este căutat de autorități, iar cum a aflat, s-a predat. Asta, deși toată presa a vuit că perchezițiile au avut loc inclusiv la locuința sa și că a primit mandat de arestare în lipsă.

Reamintim că «mascaţii» şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au descins în forţă în cartier Lacu Dulce din Brăila, în urmă cu circa o săptămână. S-a acționat în scopul destructurării unui grup infracţional specializat în traficul cu droguri de mare risc. Gruparea ar fi fost formată din mai multe persoane, iar drogurile erau aduse din ţară şi străinătate, acestea fiind depozitate în anumite imobile din cartierul brăilean. După cum se arată în comunicatul postat pe site-ul DIICOT, la data de 28 noiembrie, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Brăila împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Galaţi - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila au efectuat un număr de 38 de percheziţii pe raza municipiilor Brăila, Galaţi şi Bucureşti, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, format din 10 de persoane, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc. “În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada aprilie 2017 – noiembrie 2019, pe raza municipiului Brăila s-a constituit şi a acţionat un grup infracţional organizat, având ca scop derularea de activităţi pe linia traficului cu droguri de mare risc. Nucleul acestui grup a fost reprezentat de mai mulţi locuitori ai unui cartier mărginaş al municipiului Brăila, zonă în care erau depozitate şi drogurile, aprovizionarea cu acestea realizându-se atât din ţară, cât şi din străinătate. În urma acţiunii, la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Brăila vor fi aduse, în vederea audierii, peste 100 de persoane”, au transmis procurorii DIICOT. Potrivit reprezentanţilor IPJ Brăila, percheziţiile din municipiul Brăila s-au efectuat în cartierul Lacu Dulce

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila şi a luptătorilor din cadrul Serviciului de Intervenţii şi Acţiuni Speciale. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii