Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Stănel Corbu aşteaptă sentinţa finală de la Curtea de Apel Galaţi

cauza în care interlopul Stănel Lăcătuş, fost Corbu, este acuzat de complicitate la tentativă de omor a fost înregistrat la Curtea de Apel Galaţi, judecata fiind programată pentru luna octombrie • în primă instanţă, interlopul a fost condamnat la 5 ani şi 2 luni închisoare în regim de detenţie • el aşteaptă acum sentinţa finală

 

Interlopul Stănel Corbu, considerat lider al grupării interlope din Lacu Dulce, îşi aşteaptă sentinţa finală la Curtea de Apel Galaţi. Dosarul în care acesta este acuzat de complicitate la tentativă de omor asupra lui Vrînceanu Ionuţ Marin, fost apropiat al grupării, este înregistrat pe rolul instanţei superioare, termenul de judecată fiind stabilit pentru luna octombrie. Interlopul ar putea să îşi petreacă mai mulţi ani la închisoare, asta dacă va rămâne în picioare condamnarea dată de prima instanţă, respectiv 5 ani şi 2 luni închisoare în regim de detenţie. Tribunalul Brăila a dat sentinţa în luna iunie, însă în cauză au formulat apel atât inculpaţii, cât şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, dosarul fiind trimis la Curtea de Apel Galaţi. În dosar a mai fost condamnat şi acolitul lui Corbu, Bănică Stelu, acuzat de tentativă la omor, care are de executat pedeapsa de 6 ani şi 4 luni închisoare în regim de detenţie. Acesta se află în stare de arest preventiv şi a încercat în zadar să îi convingă pe judecătorii instanţei superioare să îl trimită în arest la domiciliu. “Menţine – ca fiind legală şi temeinică – măsura arestării preventive a inculpatului Bănică Stelu. Respinge, ca nefondată, cererea formulată de inculpatul Bănică Stelu de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu”, au decis recent magistraţii CA Galaţi.

Acuzat de tentativă de omor este şi Băncuţă Casius Cley, însă acesta s-a făcut nevăzut şi este căutat de poliţişti. Inculpatul Bănică Stelu a stat şi el fugit o perioadă, însă a decis în final să se predea. În dosar este inculpat şi Dumitrache Ion, care a primit la Tribunalul Brăila pedeapsa de 1 an închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă.

Reamintim că atacul violent asupra celui cunoscut tot ca membru al grupării din Lacu Dulce, Vrînceanu Ionuţ Marin, zis “Ionel”, a avut loc în data de 8 august 2016, într-un imobil de pe strada Plevna, unde locuia acesta. “Răsplata” pentru Vrînceanu a venit după un an de la atacul asupra liderului interlop Stănel Corbu, comisă în vara anului 2015. Atunci, chiar Vrînceanu l-a atacat cu toporul pe Stănel Corbu, lider al grupării din Lacu Dulce. În august 2016, Vrînceanu a luat decizia de a pleca de acasă şi a se ascunde la domiciliul unui cunoscut de pe strada Plevna, tocmai pentru că se gândea că ar putea fi atacat. În august 2016, Vrînceanu a primit o bătaie care l-a adus la un pas de moarte, chiar în locuinţa de pe Plevna, iniţial fiind acuzaţi de agresiune interlopii Bănică şi Băncuţă. Ulterior, Stănel Lăcătuş, fost Corbu, a intrat şi el în lista acuzaţilor, asta după ce procurorii au stabilit că el l-a condus cu autoturismul, până în apropierea locului faptei, pe Băncuţă Casius Cley. Tot Corbu a asigurat celor doi inculpaţi, Băncuţă şi Bănică Stelu, fuga de la locul faptei.

Mai departe, magistraţii Curţii de Apel Galaţi sunt cei care vor decide pedepsele finale pentru inculpaţii din gruparea interlopă din Lacu Dulce.
Categorie articol: 

Comentarii