Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sportul Chiscani s-a impus cu 5-1 la Agricola Borcea

• victoria este cadoul jucătorilor pentru preşedintele George Pascu la ceas aniversar • fostul mare arbitru,  Alexandru Tudor, observatorul de arbitri, i-a felicitat pe fotbaliştii formaţiei din Chiscani • pe 31 martie, Sportul Chiscani joacă pe Municipal, cu Rapid

 

Sportul Chiscani şi-a luat într-un mod categoric revanşa pentru înfrângerea suferită pe teren propriu în tur, echipa pregătită de Adrian Baldovin câştigând cu 5-1 la Agricola Borcea şi realizând totodată scorul etapei a 19-a din Seria a II-a a Ligii a III-a. O victorie pe care jucătorii i-au dedicat-o preşedintelui clubului ACS Sportul Chiscani, George Pascu, la doar o zi distanţă după ce şeful grupării fotbalistice din Chiscani a împlinit 46 de ani. Dar, la rândul lor, fotbaliştii echipei Sportul au fost felicitaţi pentru evoluţia de la Borcea, imediat ce au ajuns la vestiar, de unul dintre cei mai valoroşi arbitri români, retras de curând din activitate, Alexandru Tudor, observatorul de arbitri de la acest meci.

Adrian Baldovin a pregătit foarte bine acestă partidă, fotbaliştii au pus în practică, în teren, strategia de joc concepută de antrenor, iar rezultatul a fost pe măsura efortului conjugat al tuturor celor care conduc clubul Sportul Chiscani.

Cu acest success,  echipa din Chiscani a urcat pe locul al 9-lea în clasamentul Seriei a II-a, a Ligii a III-a, o poziţie mult mai apropiată de valoarea actuală a lotului.

Partida a fost contolată de la început şI până la finalul ei de Sportul Chiscani. Oaspeţii au irosit prima mare ocazie de gol în minutul 3, când Iordache a centrat în faţa porţii însă Grigore a reuşit să devieze, in extremis, mingea care urma să ajungă la Zaharia. În minutul 8, Moldoveanu a şutat razant cu vinclul porţii apărate de Ionuţ Vreme.

Replica echipei gazdă a venit în minutul 12, când Neg a scăpat spre poartă, dar Popescu a gestionat foarte bine situaţia şi a reuşit să blocheze mingea şutată de atacantul gazdelor.

Sportul Chiscani şi-a reluat raidurile asupra careului echipei gazdă şi în minutul 14 a deschis scorul prin Emanuel Moldoveanu, după o pasă foarte bună a lui Alin Radu. Formaţia din Chiscani şi-a dublat avantajul în minutul 27, când servant a fost tot Alin Radu, iar marcator Marin Iordache. Trei minute mai târziu, Moldoveanu ar fi putut realiza “dubla”, dar s-a complicat într-un dribling în plus şi a intrat în unghi, de unde a şutat pe lângă poartă.

Agricola Borcea a mai avut o singură şansă de a reduce din diferenţă, una dublă însă în aceeaşi fază, când pe rând au şutat din 6-7 metri Neg şi Militaru însă Popescu a sărit din bară în bară şi a evitat golul.

Scorul primei reprize, 3-0, pentru Sportul Chiscani a fost stabilit de Claudiu Zaharia încă din minutul 41.

Repriza a doua a fost în totalitate la dispoziţia formaţiei vizitatoare. La patru minute de la reluare, Iordache a trimis mingea în bară, iar două minute mai târziu, Iordache a centrat în faţa porţii, Zaharia a realizat “dubla” şi Sportul conducea cu 4-0 în minutul 51.

Patru minute mai târziu, gazdele au beneficiat de un penalty, iar Grigore a înscris golul de onoare pentru Agricola Borcea.

Oaspeţii au repus mingea în joc, Moldoveanu a centrat în faţa porţii şi Zaharia a îndeplinit o simplă formalitate pentru 5-1. Preda (min. 72) şi Munteanu (min. 81) şi-au trecut numele pe lista marilor ratări, iar partida s-a încheiat cu victoria meritată a echipei Sportul Chiscani.

În etapa următoare, Sportul Chiscani va juca pe Municipal cu Rapid Bucureşti, partida fiind programată duminică, 31 martie, de la ora 11.00.

Sportul Chiscani: Popescu – Mihai, Preda, Dobrin (min. 70: Boga), Sima – Chihaia, Honea – A. Radu (min. 74: Munteanu), Moldoveanu (min. 85: Bălan), Zaharia – Iordache (min. 61: Enache).
Categorie articol: 

Comentarii