Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sportul Chiscani, favorită la titlul de campioană a Ligii a IV-a

• formaţia pregătită de Georgel Pascu s-a impus cu 4-1 în deplasarea de la Victoria Traian • partida a fost ireproşabil organizată de echipa gazdă • returul se va disputa tot fără spectatori, sâmbătă, de la ora 11.00, la Chiscani

 

Ceea ce trebuie remarcat încă de la început este că echipa gazdă s-a achitat cu brio, din toate punctele de vedere, de organizarea acestui prim meci de baraj, care trebuia să se desfăşoare în condiţii speciale, dictate de pandemia de coronavirus. Iar acest lucru a fost scos în evidenţă de Laurenţiu Vărgatu, preşedintele Asocioaţiai Judeţene de Fotbal Brăila.

“Din partea mea şi a AJF Brăila felicit cele două echipe pentru respectarea în totalitate a regulilor impuse de pandemia de coronavirus. Mai precis de respectare a protocoalelor emise de Ministerul Sănătăţii şi Federaţia Română de Fotbal. ŞI, în special, avem tot respectul pentru modul ireproşabil de care s-a achitat, tot în aceste condiţii speciale, echipa gazdă. Sunt convins că şi următorul meci se se va disputa în aceleaşi condiţii de securitate”, ne-a declarat Laurenţiu Vărgatu.

Şeful AJF Brăila a avut şi inspiraţia de a cere o brigadă de arbitri care oficiază şi în prima Ligă, este vorba despre Laurenţiu Cojocaru şI Marius Marchidanu, care au avut prestaţii ireproşabile, iar cel de-al doilea asistent, Cristi Ichim, s-a ridicat la înălţimea colegilor săi.

Cu toate că se anticipa a fi un meci echilibrat, pentru că se întâlneau cele mai bune echipe din Liga a IV-a, jocul tur dintre Victoria Traian şi Sportul Chiscani a fost la discreţia echipei vizitatoare, care s-a impus cu 4-1. Iar formaţia pregătită de Georgel Pascu, se poate considera deja campioana judeţului Brăila. Dacă în prima repriză Sportul Chiscani nu trimitea de trei ori mingea în barele porţii apărate de Dinu, scorul putea fi unul şi mai categoric în favoarea echipei vizitatoare.

Jocul în prima repriză a fost controlat de echipa vizitatoare. Sportul Chiscani a marcat de două ori şi a trimis de trei ori mingea în barele porţii gazdelor. Dinu a avut o primă intervenţie salutară pentru echipa gazdă în minutul 3 când a scos de sub transversală mingea trimisă de Dobrin. Viorel Gheorghe (min. 6) şi Crăciun (min. 10) nu au şutat pe rând dar mingea a ocolit ţinta. Prima acţiune periculoasă a gazdelor s-a derulat abia în minutul 25. Victoria Traian a beneficiat de o lovitură liberă, însă Cătălin Constandache nu a avut niciun fel de probleme. Sportul Chiscani a deschis scorul în minutul 31 prin Sergiu Simion, care a îndeplinit o simplă formalitate după o centrare perfectă a lui Crăciun. După ce Sima a trimis mingea în bară, a urmat o altă mare ocazie de gol semnată de acelaşi jucător. Crăciun a şutat în transversală, mingea a căzut în faţa porţii şi, de la 2-3 metri, Sima a trimis-o peste poartă. Cristi Pascu a fost cel de-al treilea jucător al echipei Sportul Chiscani care a ţintit transversala în prima repriză.

Şi Victoria Traian şi-a creat o ocazie de gol pe finalul primei reprize numai că portarul oaspeţilor, Constandache, a fost la post şi a parat mingea şutată la colţul scurt, de Mogoş. Dar până la urmă, echipa mai bună din această repriză, Sportul Chiscani, a reuşit să înscrie şi cel de-al doilea gol prin Cristi Pascu, după o pasă inspirată a lui Viorel Gheorghe.

Pascu a fost la un pas de a realiza “dubla” în minutul 48, el a şutat plasat, dar portarul Dinu a reuşit să devieze mingea în bară şi apoi aceasta a ajuns la unul dintre coechipierii săi.

Victoria Traian putea reduce din diferenţă în minutul 52 când Huţu a centrat în faţa porţii, Moldoveanu a reluat mingea spre poartă dar Constandache a fost la post. Şase minute mai târziu, după o acţiune personală, Crăciun a marcat iar Sportul Chiscani conducea cu 3-0 şi partida era jucată. Echipa vizitatoare a rămas în inferioritate numerică în minutul 72 după ce Ioniţă a văzut cel de-al doilea cartonaş galben şi implicit pe cel roşu. Lovitura liberă dictată de arbitrul Laurenţiu Cojocaru a fost executată de Costel Roşu, acesta a şutat cu efect, dar mingea a lovit vinclul porţii apărate de Constandache. Chiar şi în inferioritate numerică, putea fi 4-0 pentru Sportul Chiscani în minutul 75, dar mingea lobată peste portarul Dinu de către Viorel Gheorghe a lovit rădăcina barei şi a ieşit în afara terenului.

Victoria Traian a reuşit să marcheze golul de onoare în minutul 83 prin Alin Ion însă, la ultima fază, Bolozan a înscris pentru Sportul Chiscani şi a refăcut diferenţa de trei goluri dintre echipa sa şi cea gazdă. O victorie categorică în urma căreia Sportul Chiscani a luat o mare opţiune pentru câştigarea titlului în Liga a IV-a.

“Am făcut primul pas spre titlul de campioană a judeţului Brăila, urmează al doilea sâmbătă, care din punctul meu de vedere va fi mult mai greu. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ şi să avem aceeaşi atitudine, determinare şi voinţă şi în partida retur pentru a ne atinge obiectivul. După eliminarea lui Ioniţă avem o problemă în zona centrală a apărării, pentru că nu avem soluţii, dar sper să obţinem un rezultat care să ne califice la miniturneul de baraj pentru promovarea în Liga a III-a”, ne-a declarat Georgel Pascu, antrenorul echipei Sportul Chiscani.

Partida retur dintre Sportul Chiscani şi Victoria Traian se dispută, tot fără spectatori, sâmbătă, de la ora 11.00, la Chiscani.

Victoria Traian: Dinu – Nejneru (min. 80: Puia), Zăgan, Gheţu, Dumitrana – Mogoş (min. 46: I. Şerbănescu), P. Ioan (min. 46: I. Matei), C. Roşu, A. Huţu (min. 57: A. Ion) – Moldoveanu, Chivu (min. 80: Orăşeanu).

Sportul Chiscani. Constandache – Iordache, Dobrin, Ioniţă, V. Baciu – C. Pascu, A. Crăciun, Chihaia, Sima – Simion (min. 80: Techiu), V. Gheorghe (min. 82: Bolozan).
Categorie articol: 

Comentarii