Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

SPORT: Peste 500 de concurenți din patru ţări participă la Supermaratonul Bekescsaba - Arad - Bekescsaba

Peste 500 de concurenți din România, Ungaria, Serbia şi Rusia au participat sâmbătă, la prima etapă a celei de-a XIV ediții a Supermaratonului Bekescsaba - Arad - Bekescsaba, care se desfășoară pe un traseu de aproximativ 200 de kilometri, în Ungaria și România.

Startul a fost dat sâmbătă dimineața, la ora 9.00, ora Ungariei, la Bekescsaba, iar primii concurenți au trecut linia de sosire de la Arad la ora 15.14, după ce au parcurs 103,5 kilometri, cât măsoară traseul în prima etapă, transmite corespondentul NewsIn.

La ediția din acest an s-au înscris 520 de concurenţi, dintre care 320 au fost ciclişti, 175 s-au înscris la proba de alergare ştafetă, 16 la alergare individual, iar nouă persoane au concurat cu patine cu rotile. Printre cei care au concurat și la această ediție s-au aflat Koszar Attila, din Ungaria, de patru ori câştigător al Supermaratonului, şi Anatoli Curlicov, din Rusia, care a câştigat de trei această competiţie.

Participanții la Supermaratonul Bekescsaba - Arad - Bekescsaba au spus, la finalul primei etape, că traseul a fost greu de parcurs, atât din cauza căldurii, cât și din cauza obstacolelor apărute în calea lor. Mai mulți bicicliştii au spus că, din cauza vântului care le-a bătut din față pe traseun din Ungaria au fost nevoiţi să pedaleze cu viteză mai mică. De asemenea, unii dintre bicicliști au suferit accidentări, după ce au căzut de pe biciclete din cauza gropilor sau a denivelărilor de pe traseu, atât în Ungaria, cât și în România. Tot în țara vecină, bicicliştii au mai avut probleme pe unele străduţe înguste, unde, din cauza vitezei, mulţi dintre ei au căzut şi s-au accidentat, lovindu-se de zidurile caselor sau de garduri.

De asemenea, din cauza organizării defectuoase, primii biciclişti care au ajuns în apropierea liniei de sosire, aflată în zona Palatului Administrativ din Arad, nu au fost îndrumați de reprezentanții organizatorilor, astfel că au greșit traseul și s-au îndreptat spre Teatrul Clasic „Ioan Slavici". Tot din cauza organizării deficitare, mai mulți bicicliști au fost aproape de a lovi pietonii care traversau prin fața liniei de sosire, dar și pe cei aflați după linie.

În jurul orei 16.00, au început să ajungă în centrul Aradului și concurenții pe patine cu rotile, iar la ora 16.30 a ajuns primul concurent care a alergat pe distanța de 103,5 kilometri, cât a măsurat prima etapa a supermaratonului.

Una dintre atracţiile supermaratonului a fost velocipedul cu care a concurat Halapi Sandor, din localitatea ungară Tiszakecske. Acesta s-a înscris în competiţie cu un velociped fabricat în Cehia, replică a unui model din anul 1870. Concurentul are 55 de ani, este dublu campion mondial la cursele cu velocipedul şi a spus că este pasionat de biciclete, ocupându-se cu reparaţia lor. Imediat după ce a trecut linia de sosire, arădenii care au fost prezenţi în centrul oraşului cu ocazia supermaratonului s-au grăbit să îşi facă poze cu velocipedul.

„În urmă cu patru ani, am comandat velocipedul la un atelier din Cehia şi am plătit pentru el 1.000.000 forinţi. Participarea la supermaraton nu a fost deloc uşoară, mai ales că, imediat după start, în Ungaria a bătut vântul foarte tare şi am fost în pericol să fiu doborât de vânt", a spus Halapi Sandor.

Printre concurenți s-a aflat și Alexia, o fetiță de 1 an și 10 luni, din Arad. Copilul a fost transportat într-o baby-remorcă, tractată de tatăl său, iar în spatele lor a venit mama fetiței. „Vrem să facem și returul", a spus tatăl Alexiei, după finalul primei etape.

La această ediție a supermaratonului a participat și Claudiu, un gigolo din Arad. Acesta a concurat pe o bicicletă vopsită în roz, pe care a botezat-o „Pantera roz". „Sunt gigolo, iar culoarea roz mă reprezintă. Am foarte multe haine roz", a spus Claudiu, la finalul cursei.

Supermaratonul Bekescsaba - Arad - Bekescsaba se desfăşoară pe parcursul a două zile, sâmbătă și duminică, şi măsoară aproximativ 200 de kilometri. În prima zi, concurenţii au de parcurs distanţa de 103,5 kilometri, între Bekescsaba şi Arad, iar în a doua zi este programat returul, distanţa fiind însă de 93,5 kilometri. Tranzitul sportivilor între cele două ţări se face prin Punctul de Trecere a Frontierei Turnu. În competiție s-au înscris concurenți din România, Ungaria, Serbia și Rusia.
Startul în cea de a doua zi a cursei va fi dat duminică, la ora 9.00, de la Arad, din zona Palatului Administrativ.
Categorie articol: 

Comentarii