Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spitalul Shifa din Fisia Gaza, folosit de Hamas ca loc de intruniri si plata a salariilor

Hamas foloseste spitalul Shifa din Fisia Gaza ca loc de intilniri si chiar de plata a salariilor catre militantii sai din zona, a declarat, luni, ministrul Securitatii Publice, Avi Dichter, fost director al serviciului secret Shin Bet, relateaza Jerusalem Post, in editia electronica de luni.
Intr-o interventie la postul de radio al armatei israeliene, Dichter a afirmat ca "simbata, 10 ianuarie, care este zi de plata a salariilor in Fisia Gaza, mai multi comandanti ai Hamas, care nu pot iesi din ascunzatorile lor, au primit salariile in ascunzatori. Dar aceia care se pot deplasa in Fisia Gaza s-au dus la spitalul Shifa pentru a-si ridica salariile".
Dichter a precizat ca "spitalul Shifa a incetat de mult timp sa mai fie doar un spital, asa cum serviciul umanitar si de sanatate UNRWA (al ONU-n.r.) din Fisia Gaza a incetat de mult timp sa fie numai un serviciu umanitar de distribuire a alimentelor si de ajutor medical". "Scolile ONU din Fisia Gaza au incetat de mult timp sa fie doar scoli", a afirmat ministrul, adaugind ca "toate aceste servicii si locatii sint refugiu pentru teroristii si liderii Hamas".
Fostul director al Shin Bet sustine ca este cunoscut faptul ca Hamas isi tine intrunirile in spital. "Spitalul Shifa, care se afla in partea de vest, mai bogata, a orasului Gaza, este un spital foarte mare, dar poti sa afli de la palestinienii care se duc in vizita acolo, un secret pe care-l stie toata lumea, ca liderii Hamas se plimba prin spital, uneori imbracati ca medicii", a afirmat acesta.
"In unele cazuri, comandantii Hamas dau afara din saloane echipele de medici pentru a-si tine sedintele", a mai spus acesta. Intrebat de ce Israelul nu actioneaza impotriva spitalului Shifa, Dichter a raspuns ca un atac asupra unui spital nu poate sa aiba loc "din motive evidente".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii