Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spitalul Judetean de Urgenta a ramas fara nici o resursa financiara

Pina la data de 20 aprilie, conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Braila va plati celor 19 salariati ai Sectiei de Boli Profesionale care nu si-au primit salariile de patru luni, ca avans, suma de 153 milioane lei, suma disponibila existenta in prezent la nivelul unitatii spitalicesti. Reamintim ca pe 17 aprilie s-a incheiat un protocol sub coordonarea Institutiei Prefectului, in vederea rezolvarii situatiei ivite in Sectia de Boli Profesionale a Spitalului Judetean de Urgenta, datorita neachitarii salariilor celor 19 persoane care deservesc aceasta sectie, pe perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2006.
La discutii au participat subprefectul Mircea Fudulaiche, dr. Lucica Scutaru, director executiv Directia de Sanatate Publica, dr. Mariana Tarachiu, directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, dr. Stefan Mihailescu, directorul Spitalului Judetean de Urgenta si Sorin Enache, director executiv Casa Judeteana de Pensii.
Din discutii a reiesit ca, potrivit Legii nr. 346/2002, incepind cu data de 1 ianuarie 2006, salariile celor 19 persoane nu mai sint platite din bugetul Directiei de Sanatate Publica si ca, neavind incheiate contracte pentru acest tip de servicii, nici Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate nu poate plati aceste salarii.
Casa Judeteana de pensii nu a fost de acord sa preia aceste plati, neavind norme metodologice de aplicare a Legii nr. 346/2002 si nici alte institutii sau fonduri nu au fost identificate pentru plata acestor salarii.
Din raportarea facuta de dr. Stefan Mihailescu, directorul Spitalului Judetean de Urgenta, a rezultat ca cifra salariilor celor 19 persoane este de aproximativ 229 milioane ROL brut lunar, suma la care sint incluse toate cotele aferente. Pe de alta parte, in cadrul acestei sectii, pe primul trimestru al anului in curs au fost internati 108 pacienti, insumind 1241 zile spitalizare, iar valoarea prestatiilor catre acesti pacienti a fost de aproximativ 700 milioane ROL.
Pentru dezamorsarea situatiei dramatice a celor 19 salariati, conducerea Spitalului Judetean de Urgenta a identificat suma care poate fi disponibilizata, realizata din venituri proprii si s-a angajat ca, pina cel tirziu pe 20 aprilie, sa plateasca suma de 153 milioane lei ROL, ca avans.
In aceste conditii, cea mai mare unitate spitaliceasca din Braila va ramine fara nici o resursa financiara in perioada imediat urmatoare. Institutia Prefectului i-a asigurat insa pe toti semnatarii protocolului ca va face demersurile necesare catre institutiile centrale pentru rezolvarea situatiei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii