Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spitalul de Psihiatrie caută să atragă pacienţi din afara Brăilei

Recent, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul Aurel Simionescu a declarat că, la ora actuală, primăria lucrează cu staff-ul Spitalului de Psihiatrie "Sf. Pantelimon" la o modalitate de popularizare a serviciilor unităţii spitaliceşti. Motivul? Atragerea de pacienţi din zone apropiate Brăilei, cum ar fi oraşul Măcin.
"Deocamdată, la «Sf. Pantelimon» lucrurile sunt aşa cum le ştiţi. Fiecare îşi face treaba. Dorinţa noastră este să extindem puţin arondarea, să avem o formulă prin care şi cei de la Măcin să vină încoace, către noi. Pentru că, după aceea, toate demersurile pe care vrem noi să le facem pentru un anumit grad al spitalelor noastre ţin de o serie întreagă de dotări, şi umane şi materiale, dar ţin şi de atragerea unor pacienţi din afara judeţului. Este mai greu să discutăm despre pacienţi de la Buzău sau din Slobozia. Prin extinderea arondării, ne gândim şi la o formulă din aceasta în care, în zona respectivă, să se poată acorda asistenţă medicală pe nişte cazuri mai puţin grave şi, după aceea, dacă va rezulta o anumită problemă mai delicată, să vină înspre Brăila ca să-şi facă analizele sau operaţia", a explicat edilul-şef.
Reamintim că, în urma clasificării făcute de Ministerul Sănătăţii, Spitalul de Psihiatrie "Sf. Pantelimon" Brăila a primit gradul V de competenţă.
Categorie articol: 

Comentarii