Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Sper sa-i surprindem pe francezi, chiar daca nu avem o arie prea mare de selectie"

Selectionerul Victor Piturca a declarat, luni, ca spera ca reprezentativa Romaniei sa surprinda nationala Frantei in meciul de simbata, din preliminariile Cupei Mondiale, desi are probleme legate de lot, din cauza citorva accidentari.
"S-a tot vorbit despre importanta meciului cu Franta si despre o posibila performanta a echipei noastre si sper ca jucatorii sa se poata concentra si sa cistige acest meci. Din pacate sintem macinati de problemele lotului, speram ca pina la ora meciului sa nu avem si alte surprize, iar jucatorii care nu sint complet refacuti, precum Chivu si Mutu, sa fie apti suta la suta. Am avut o discutie cu Florentin (Petre) si i-am spus ca trebuie sa joace cind avem probleme cu lotul. A mai venit si Muresan, jucator care este intr-o forma foarte buna si cred ca la el nu mai conteaza daca are sau nu multe meciuri a echipa nationala. Sper sa-i surprindem pe francezi, chiar daca nu avem o arie prea mare de selectie. Sint sigur ca Domenech nu se gindeste prea mult la ce jucatori sa aduca la lot, sint alte conditii acolo", a spus Piturca.
Victor Piturca a precizat ca desi in ultimele meciuri "nu a aratat mare lucru", echipa Frantei poate surprinde Romania. "Adversarul nostru nu mai are nevoie de prezentare, insa in primele doua meciuri din preliminarii Franta nu a aratat mare lucru. Domenech are citiva jucatori noi si ne poate surprinde. Meciul este foarte important in economia grupei, dar jucatorii trebuie sa fie constienti ca doar prin lupta se poate realiza ceva", a explicat selectionerul.
Piturca a justificat convocarea unor jucatori tineri, cum ar fi Valerica Gaman, spunind ca vrea sa ii vada cum reactioneaza la un astfel de nivel. "Avem jucatori noi, unii care nu au jucat deloc la reprezentativa mare, iar unii dintre ei sint chiar pusti, cum ar fi Gaman. I-am chemat pentru ca vrem sa-i vedem cum reactioneaza la acest nivel. Sint jucatori de perspectiva si vrem sa vedem daca ne putem baza pe ei si la meciurile viitoare", a adaugat Victor Piturca.
Selectionerul a mentionat ca echipa Romaniei poate profita, la meciul de simbata, de faptul ca defensiva Frantei are probleme. "Franta nu s-a schimbat foarte mult in aceasta noua campanie, insa a aratat ca este mai ofensiva. Fundasii laterali sint foarte periculosi, iar de la mijloc in sus au 3-4 jucatori foarte ofensivi. Pe de alta parte, defensiva lor nu mai este la fel de sigura si in orice moment poate comite greseli care pot fi speculate. De asemenea, poate fi un avantaj pentru noi faptul ca francezii au doi portari fara experienta", a explicat el.
Piturca a afirmat ca nu se pune problema ca nationala Romaniei sa fie afectata de presiunea care exista asupra sa. "La fiecare meci avem presiune, la echipa nationala orice meci este extrem de important si daca pierzi un meci sau doua poti sa pierzi chiar o calificare. Sintem obisnuiti cu aceasta presiune si nu se pune problema ca ea sa ne afecteze", a precizat antrenorul primei reprezentative.
Selectionerul considera ca Franta ar fi fost favorita la partida de simbata si daca Romania nu ar fi avut probleme cu accidentarile. "Din pacate aceste probleme ne tot macina, insa se poate observa ca accidentarile sint frecvente la unii dintre jucatori, de exemplu Radoi, care are probleme mai tot timpul si nu se reface complet. La fel vad ca se intimpla si cu Nicolita", a declarat Piturca.
Partida Romania - Franta, contind pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2010 din Africa de Sud, se va disputa, simbata, la Constanta, cu incepere de la ora 21.40.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii