Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spectacol inedit pe Dunare

Luni, seara, pe esplanada, a fost organizat un spectacol sustinut de artistul austriac Hubert von Goisern. Desi a fost anuntat la ora 20.00, evenimentul a inceput abia dupa o ora cu concertul Loredanei Groza. Artista a incercat sa anime atmosfera, insa caldura extrema din aceste zile i-a fost impotriva. Cele citeva sute de oameni aflati pe faleza nu prea aveau chef de aplauze, de dansat si de ridicat miinile, mai ales ca asteptasera deja o ora. Loredana Groza si-a facut aparitia intr-o rochie din voal, cu un corsaj negru, care s-a transformat ulterior intr-o rochie foarte scurta neagra cu accesorii aurii. In timpul primelor trei melodii a purtat si ochelari de soare, dupa care a renuntat la ei.
Concertul sau a inceput cu binecunoscuta melodie "Buna seara, iubito!", intr-o noua formula, dupa care a cintat melodii recunoscute de public precum: "Ridica-ma la cer", "O fata singura-n noapte", "Cine te crezi?", "Copiii sirenelor" sau "Suflet de vinzare". Concertul a continuat cu prelucrari folclorice: "Sanie cu zurgalai", "Mi-am pus busuioc in par", "Cine iubeste si lasa", "Geamparale", "Le, le", "Ileana, Ileana". In timpul concertului sau a cintat impreuna cu ea si Hubert von Goisern o melodie spaniola. Dupa concertul sau, a urmat cel al artistului austriac von Goisern. Muzica acestuia a impresionat asistenta care a aplaudat ceva mai cu viata. Brailenii au putut asculta combinatii interesante de ritmuri africane, irlandeze cu influente rock, melodii austriece folclorice sau chiar jazz.
Odata cu concertul, pe esplanada s-a derulat si o actiune de stringere de semnaturi care urmareste sa impiedice realizarea unui proiect de indiguire a Dunarii pe tot parcursul ei si transformarea ei intr-un simplu coridor de transport. Actiunea realizata de membri ai fundatiei "Pentru o planeta vie", s-a desfasurat sub sloganul "Adaptati navele la cerintele fluviului, nu fluviul la cerintele navelor".
Categorie articol: 

Comentarii