Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Speciile exotice de la Zoo Brăila, bine-mersi la căldurică

• administratorii Grădinii Zoologice brăilene dau asigurări că gerul din aceste zile nu afectează deloc animalele, nici din punctul de vedere al hranei, nici în ceea ce priveşte asigurarea căldurii pentru speciile adaptate, în mod normal, temperaturilor tropicale

 

Animalelor de la Grădina Zoologică Brăila nu le lipseşte nici hrana şi nici căldura, dacă vorbim despre speciile exotice, obişnuite cu temperaturi tropicale. Este vorba, evident, despre maimuţe, lei, dar şi despre berze, pelicani sau lebede, păsări care în mod normal ar fi trebuit să se afle în ţările calde la ora actuală. Toate aceste specii sensibile la frig sunt ţinute în adăposturi unde se face focul în sobă de câteva ori pe zi.

În ceea ce priveşte hrana, odată cu instalarea gerului, raţiile au fost suplimentate cu 10 – 20% pentru toţi „rezidenţii” parcului zoologic, după cum ne-a informat ing. Niţă Gurgu, unul dintre cei doi administratori ai acestui obiectiv. Potrivit acestuia, Grădina Zoologică are rezerve suficiente de fân, pentru ierbivore, reuşind totodată să asigure necesarul zilnic de hrană şi pentru speciile carnivore sau omnivore.

Dacă pentru anumite specii frigul din această perioadă reprezintă un inconvenient major, pentru altele gerul este prietenul cel mai bun. Tigrul siberian Alf, de exemplu, abia aşteaptă să iasă în aer liber, în ţarcul plin de omăt, unde se simte în elementul său.

Chiar dacă vin mai puţini vizitatori în această perioadă, aleile parcului zoo erau, ieri, curăţate de zăpadă, fiind la fel de primitoare ca de obicei.
Categorie articol: 

Comentarii