Mergi la conţinutul principal

Special Philip K. Dick

Philip K. Dick (1928-1982)
Unul dintre cei mai indragiti scriitori de science-fiction, detinator al Premiului Hugo pentru romanul "Omul din castelul inalt" (1962), Dick a scris treizeci si opt de romane si numeroase povestiri, afundindu-se adesea in fantezii aparent suprarealiste, in care personajele descopera ca lumea in care traiesc este o iluzie. Printre altele, el declara: "Cind doi oameni viseaza acelasi vis, el inceteaza sa mai fie o iluzie." "In scrierile mele eu intreb: “Ce este real? Fiindca sintem bombardati fara incetare cu pseudorealitati fabricate de indivizi sofisticati care folosesc mecanisme electronice sofisticate - este vorba despre mass-media, guverne, corporatii, grupari religioase, grupari politice.”"
In anul 2005, revista Time Magazine a declarat ca "Ubik" este unul dintre cele mai bune o suta de romane de limba engleza scrise dupa 1923.

"Cel mai amuzant si, probabil, cel mai terifiant scriitor de SF al tuturor timpurilor." The Encyclopedia of Science Fiction

Volumul "Furnica electrica" aparut recent la Editura Nemira cuprinde o serie de nuvele, multe dintre acestea fiind ecranizate:
"Impostorul" (nuvela ecranizata in 2002, Impostor), "Varietatea a doua" (nuvela ecranizata in 1995, Screamers), "Raport minoritar" (nuvela ecranizata in 2002, Minority Report - cu Tom Cruise in rolul principal), "Un joc de razboi", "Ce spun mortii", "Ah, sa fii gelat!...", "Amintiri garantate" (nuvela ecranizata in 1990, Total Recall - cu Arnold Schwarzenegger in rolul principal), "Credinta parintilor nostri", "Furnica electrica"

Lumi paralele, cosmaruri reale si adevaruri trucate se regasesc in povestirile lui Philip K. Dick.

"Tot ceea ce a scris Philip K. Dick raspunde la aceeasi intrebare: unde este realitatea? Toate cuvintele pe care le asterne ii sint insuflate de o aceeasi frica paranoica. Experienta sa legata de droguri si instabilitatea mintala i-au permis sa gaseasca mereu raspunsuri noi.“ (The New York Times)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro