Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spargatori de locuinte, saltati de politistii braileni

Un grup de spargatori de locuinte care "operau" in mai multe localitati din tara, printre care si Braila, au fost luati pe sus de oamenii legii. Politistii de la Biroul de Investigatii Criminale Braila au definitivat cercetarile in cauze penale inregistrate cu autori necunoscuti, privind spargeri din locuinte si au identificat doi suspecti domiciliati in Bucuresti. In dimineata zilei de 3 decembrie, judiciaristii braileni, in baza mandatelor de perchezitie domiciliara, s-au deplasat la adresele suspectilor. Astfel i-au depistat pe Andrei Robert M., de 26 de ani si Mihai Nicolae R., de 24 de ani, care au fost retinuti pe ordonanta si prezentati instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva. "In urma perchezitiilor domiciliare au fost gasite si ridicate in vederea cercetarilor, patru doze de canabis, care au fost predate Biroului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog al Sectorului 6 Bucuresti, un pistol cu bila de cauciuc “Anix Firm”, calibru 4,5 mm, cu incarcator gol, un pistol cu gaze “Eckol Firat Compact”, calibru 9 mm, cu incarcator cu 14 cartuse, trei telefoane mobile, un GPS, un notebook, un hard-disk pentru computer, bijuterii din aur si argint, un costum tip salopeta si o pereche de manusi", a precizat purtatorul de cuvint al Inspectoratului de Politie al Judetului Braila, subinspector Jenel Sogor.
Cei doi autori au fost condusi la sediul Politiei Municipiului Braila pentru cercetari si audieri. Oamenii legii au stabilit ca unul din telefoanele ridicate a fost sustras dintr-un apartament din Bl. A56 bis, situat pe strada Ghioceilor, din municipiu, fapta comisa in data de 21 octombrie, cind au fost sparte trei apartamente din acelasi bloc. Prejudiciul total cauzat in cele trei cauze inregistrate cu autori necunoscuti a fost de 10.000 de lei. Celelalte obiecte ridicate din locuintele suspectilor provin tot din furturi comise pe raza mai multor localitati din tara.
Politistii braileni au extins cercetarile si au identificat un al treilea autor care face parte din grupul infractional, acesta fiind Mircea R., de 39 de ani, domiciliat fara forme legale in Bucuresti. Acesta a fost depistat si retinut pe ordonanta, in ziua de 5 decembrie, in urma perchezitiei domiciliare efectuata de politisti de la Biroul de Investigatii Criminale Braila, sprijiniti de lucratori de la Directia Investigatii Criminale si Serviciul Special de Politie pentru Interventie Rapida Bucuresti. Instanta a dispus arestarea preventiva pentru primele 29 de zile a invinuitilor Andrei Robert M. si Mihai Nicolae R., urmind ca si Mircea R. sa fie prezentat Parchetului de pe linga Judecatoria Braila cu propunere de arestare preventiva, sub aspectul savirsirii infractiunii de furt calificat. Cercetarile continua pentru stabilirea intregii activitati a grupului infractional, precum si cu privire la modul de detinere al armelor gasite in imobilele acestora.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii