Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sondaj. Prezenţă de 55 la sută la prezidenţiale

Majoritatea românilor susţin că se vor prezenta cu siguranţă la urne la alegerile prezidenţiale, arată un sondaj INSCOP remis, ieri, Agerpres. Sondajul relevă şi că românii îl dau favorit pe premierul Victor Ponta în ambele tururi se scrutin. La întrebarea privind intenţia de a se prezenta la vot, 55,7% dintre respondenţi declară că vor veni la urne în mod sigur, în creştere faţă de cercetarea din luna iulie, când 48,6% afirmau acest lucru. De asemenea, 14,7% dintre români susţin că probabil vor vota (17,3% - în iulie).
Raportat la cei care îşi declară intenţia certă de a vota, Victor Ponta (Alianţa PSD-UNPR-PC) conduce în clasamentul candidaţilor la Preşedinţie cu 41,1% dintre voturi. El este urmat de Klaus Iohannis (ACL) - cu 28,8%, Elena Udrea (PMP) - cu 8,1%, Călin Popescu-Tăriceanu (PLR) - cu 6,7%, Monica Macovei - independent (3,5%), Corneliu Vadim Tudor (PRM) - cu 3,2%, Dan Diaconescu (PPDD) - cu 3%, Kelemen Hunor (UDMR) - cu 3%, Ioan Ghişe - independent (2,1%) şi Szilagyi Zolt (0,5%).
Sondajul relevă că Victor Ponta ar câştiga toate finalele din turul al doilea al prezidenţialelor: Victor Ponta (54%) vs. Klaus Iohannis (46%), Victor Ponta (54,7%) vs. Călin Popescu-Tăriceanu (45,3%), Victor Ponta (66,1%) vs. Elena Udrea (33,9%) şi Victor Ponta (66,8%) vs. Monica Macovei (33,2%).
Barometrul "INSCOP - Adevărul despre România" a fost realizat de INSCOP Research la comanda ziarului "Adevărul" în perioada 30 august - 4 septembrie. Volumul eşantionului a fost de 1.058 persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii