Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Soferii pot lua actele care atesta prima inmatriculare de la Serviciul Inmatriculari

Actele ce atesta data primei inmatriculari, utile la calculul diferentei dintre taxa de prima inmatriculare si cea de poluare, pot fi obtinute doar de la Serviciul Inmatriculari de la Directia Permise si Inmatricularea Vehiculelor, RAR nepastrind asemenea documente, informeaza institutia.
Astfel, proprietarii de autovehicule care au platit taxa de prima inmatriculare valabila pina la 30 iunie 2008 si vor sa primeasca diferenta, conform reglementarilor intrate in vigoare din iulie, nu se pot adresa Registrului Auto Roman (RAR) pentru a primi documentele.
"Data primei inmatriculari necesara recuperarii diferentei dintre taxa de prima inmatriculare si taxa pe poluare poate fi aflata doar de la Serviciul Inmatriculari, din cadrul Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor. Registrul Auto Roman nu pastreaza informatii sau documente originale referitoare la data primei inmatriculari", se arata in comunicatul RAR.
De la 1 iulie, la inmatricularea unui autovehicul nou sau la repunerea in circulatie a unuia mai vechi se plateste o taxa de poluare auto, care se calculeaza in functie de normele Euro si emisia de dioxid de carbon, mentionate de RAR in Cartea de Identitate a Vehiculului (CIV). In functie de gradul de poluare a motorului, taxa poate fi diminuata dupa vechimea autovehiculului, rulajul mediu anual, situatia tehnica generala si nivelul de dotare.
Deprecierea autoturismului este stabilita contra cost de RAR, tarifele percepute pentru calculul taxei de poluare fiind de 243,20 lei pentru autovehiculele cu masa maxima autorizata mai mica sau egala cu 3,5 tone si de 299 lei pentru cele care depasesc greutatea respectiva. In plus, tariful pentru verificarea in baza de date si mentionarea CO2 sau a filtrului de particule in CIV este de 25,1 lei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii