Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Soferi de maxi-taxi lasati fara permise

O actiune-fulger organizata, ieri, dupa amiaza de un echipaj de la Politia Rutiera a scos la iveala inca o data tupeul fantastic si nesimtirea fara margini a unor soferi de maxi-taxi. Desi dupa carnagiul rutier de la Slobozia, in care au murit 15 pasageri inghesuiti intr-un microbuz, comanda Politiei Rutiere Braila a convocat toti operatorii de transport in comun din municipiu si judet si a apelat la acestia sa respecte legea si sa roage soferii sa nu accepte clienti peste capacitatea vehiculelor, ieri, mai multe microbuze au fost surprinse de oamenii legii pline-ochi.
Pe linga faptul ca avea 10 persoane in plus in microbuzul nr. BR-90-RAI, soferul acestuia, Dumitru C., a facut un circ de zile mari, pe Bulevardul Al. I. Cuza si a refuzat sa prezinte politistilor documentele solicitate. Dupa ce a fost tras pe dreapta, in apropierea intersectiei cu Str. Scolilor, soferul Dumitru C. i-a mintit in fata pe oamenii legii, spunind ca nu are asupra sa nici cartea de identitate, nici permisul si nici atestatul. "Da' ce ma pipaiti, dom'le, ce, am furat ceva? Nu am acte. Le-am uitat acasa", s-a ratoit soferul. Abia dupa ce a auzit ca agentii de circulatie intentioneaza sa apeleze la sprijinul luptatorilor de la Detasamentul de Politie pentru Interventii Rapide, conducatorul auto al firmei "TCF Imex" SRL a scos din buzunar portofelul, amintindu-si ca avea actele la el. "M-au sfatuit la capat de linie sa nu scot actele, ca mi le luati, si de aceea am refuzat", s-a scuzat Dumitru C., cel de care oamenii legii s-au rugat aproape 5 minute sa se legitimeze.
Subcomisarul Dorel Vilsan, adjunctul sefului Serviciului Circulatie, ne-a declarat ca in aproximativ o ora echipajul i-a descoperit in trafic si pe Daniel-Florin P., care conducea microbuzul nr. BR-03-KIF avind un surplus de 5 clienti, Iulian O., care ingramadise in masina nr. BR-05-PYC sapte persoane peste capacitatea maxima si Gabriel N., cu microbuzul nr. BR-86-GGD, al firmei "Minibus 2002", in care se aflau 8 clienti in plus.
"Toti conducatorii auto depistati au fost sanctionati contraventional si le-au fost ridicate permisele de conducere, in vederea reexaminarii la capitolul legislatie rutiera si retestarii psihologice. Din pacate, observam ca apelul lansat catre operatori, de a respecta legea, a ramas fara ecou. Mai mult, soferii au declarat ca angajatorii lor nu le-au transmis nimic din ceea ce li s-a solicitat de catre seful Politiei Rutiere", a incheiat scms. Vilsan.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii