Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

SOCIAL: Nivelul zgomotului la pasajul Basarab este în limitele normale, spun edilii

Nivelul zgomotului în zona Pasajului Basarab se situează în limitele normale pentru această categorie de stradă, au anunţat, joi, reprezentanţii municipalităţii, în urma măsurătorilor efectuate ca urmare a plângerilor venite de la unii cetăţeni din zona Titulescu.

"În perioada 22 iunie (ora 18.00) - 23 iunie (ora 14.00), a fost monitorizat nivelul de zgomot în zona blocurilor de locuinţe pe b-dul. N. Titulescu, învecinate rampei de acces pe pasaj. Această evaluare preliminară a fost realizată prin determinări acustice la limita incintei blocurilor situate cel mai aproape de intrarea pe pasaj, în zona neprotejată de bariera acustica, dar şi a blocurilor situate în zona protejată de panourile de protecţie fonică. Pentru a se putea face o evaluare corectă, s-a realizat o determinare acustică şi în altă zonă aglomerată din Bucureşti, respectiv pe b-dul Iancu de Hunedoara, la cca 100 de metri de ieºirea din Pasajul Victoriei", precizează aceleaşi surse.

Potrivit edililor, deoarece conform prevederilor STAS 10009/1988, în cazul depăºirii limitei de 50 dB(A) la limita incintei clădirilor locuite, având drept sursă traficul rutier, este necesară asigurarea unui nivel de zgomot in limita a 35 dB(A) în interiorul locuinţelor, evaluarea zgomotului la acest obiectiv va fi continuată prin determinări de
zgomot în interiorul apartamentelor cele mai expuse. În zona protejata de panouri, nivelurile acustice măsurate au fost cu circa 7 dB(A) mai mici.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii