Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Soţ acuzat de agresiune, de 6 luni în spatele gratiilor şi arestul continuă

luna trecută, instanţa a prelungit măsura arestului preventiv faţă de inculpatul Florin Daniel M. pentru o perioadă de 60 de zile • acesta va rămâne în spatele gratiilor până la data de 20 martie, după cum a decis Judecătoria Brăila • brăileanul de 33 de ani şi-ar fi terorizat soţia care a refuzat să plece cu el peste hotare şi pe care o bănuia de infidelitate, el încălcând de 5 ori ordinul de protecţie • la începutul lunii august 2019, s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului

 

Comportamentul violent faţă de soţie şi faptul că a încălcat de mai multe ori ordinul de protecţie emis de poliţişti l-au costat scump pe inculpatul Florin Daniel M. Acesta a ajuns în spatele gratiilor în urmă cu 6 luni şi instanţa a dispus prelungirea arestării cu încă două luni. După cum au stabilit anchetatorii, brăileanul de 33 de ani şi-a terorizat soţia, pe motiv că a refuzat să plece cu el peste hotare. Oricum, acesta o bănuia de infidelitate pe femeie.

Luna trecută, magistraţii au prelungit arestul preventiv faţă de soţul acuzat de agresiune, trimis deja în judecată pentru infracţiunile de lipsire de libertate, încălcarea ordinului de protecţie, violenţă în familie în formă continuată. “Menţine măsura arestării preventive a inculpatului M. Florin Daniel pe o perioadă de 60 de zile, începând cu 21.01.2020 până la 20.03.2020 inclusiv. În baza art. 275 alin. 3 Cpp cheltuielile judiciare către stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare”, este soluţia pronunţată în şedinţa Judecătoriei Brăila din data de 21 ianuarie. După cum se arată pe site-ul instanţei, în cauză nu a fost formulată contestaţie.

Dosarul în care este judecat inculpatul a fost înregistrat pe rolul instanţei la data de 23 august 2019, iar procesul este în curs.

După cum v-am informat în ediţiile anterioare ale cotidianului nostru, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a dispus trimiterea în judecată a inculpatului pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, încălcarea ordinului de protecţie emis conform legii pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice (5 acte materiale), violenţă în familie în formă continuată (2 acte materiale), ameninţare în formă continuată (3 acte materiale). După cum se arată în rechizitoriul Parchetului, în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2019, în jurul orei 00.15, Florin Daniel M. a lipsit-o de libertate în mod ilegal pe persoana vătămată M.A., adică soţia sa, în timp ce aceasta se afla pe strada Plevna. Inculpatul ar fi luat-o împotriva voinţei acesteia în autoturismul său, a dus-o apoi în locuinţa lui din municipiu şi nu a mai lăsat-o să plece. Audiată în cauză, persoana vătămată a spus că este căsătorită cu inculpatul din anul 2018, însă în luna martie 2019 ea a decis să părăsească domiciliul conjugal, ca urmare a atitudinii violente a bărbatului care era nemulţumit că soţia sa nu vrea să plece cu el în străinătate.

Tânăra s-a mutat la o cunoştinţă, iar în luna martie a solicitat emiterea unui ordin de protecţie faţă de bărbatul agresiv. Poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu valabil 5 zile, însă acesta nu l-a liniştit pe bărbat. El a încălcat de mai multe ori ordinul de protecţie.

Potrivit anchetatorilor, la data de 9 aprilie, în jurul orei 23.30, bărbatul se afla în parcarea restaurantului McDonald's şi s-a apropiat la o distanţă mai mică de 200 de metri de soţia sa. El a încălcat astfel măsurile dispuse prin ordinul de protecţie provizoriu, emis de către organele de poliţie. Pe 22 aprilie, în timp ce se afla pe Bulevardul Independenţei, persoana vătămată a fost agresată de către soţul său care a lovit-o cu piciorul, după cum au stabilit anchetatorii.

La data de 16 mai, în jurul orei 17.20, tânăra se afla pe strada Şcolilor, iar în apropiere de strada Plevna a fost ameninţată cu acte de violenţă de către soţul său. La data de 15 iunie, în jurul orei 2.25, inculpatul a încălcat pentru a patra oară ordinul de protecţie dispus, asta după ce s-a deplasat la imobilul unde locuia persoana vătămată, respectiv pe strada Plevna. Ultima încălcare a ordinului a avut loc la data de 29 iunie, în jurul orei 17.40, după cum au stabilit procurorii, persoana vătămată, adică soţia cu care bărbatul era în divorţ, fiind agresată fizic în timp ce se afla în parcarea unui bloc de pe strada Şcolilor.

Oricum, după cum au stabilit anchetatorii, în perioada 27 - 31 mai, inculpatul Florin Daniel M. a trimis soţiei şi nişte mesaje tip SMS prin care i-a adresat ameninţări cu acte de violenţă. La începutul lunii august, soţul agresiv a fost reţinut de poliţişti şi dus apoi în faţa instanţei care a dispus arestarea preventivă.

 
Categorie articol: 

Comentarii