Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Slovenia va vota joi seara Tratatul de Aderare a Romaniei la UE

Parlamentul sloven va supune votului Tratatul de Aderare a Romaniei la UE in cursul serii de joi, a declarat ministrul de Externe, Mihai-Razvan Ungureanu, care si-a exprimat speranta ca Legislativul de la Ljubljana va ratifica documentul.
"Speranta noastra este ca la votul din seara aceasta (n.r. - joi), din Parlamentul sloven, Slovenia va fi a patra tara care va ratifica Tratatul de Aderare", a afirmat Ungureanu.
Anterior, in cursul conferintei de presa organizate pentru prezentarea agendei Romaniei ca presedinte al Consiliului de Securitate ONU, el a spus ca Bucurestiul are o strategie pentru ratificarea Tratatului de catre toate statele membre. Cu aceasta ocazie, Ungureanu a reamintit ca trei tari au ratificat deja Tratatul - Slovacia, Republica Ceha, Ungaria -, iar o a patra ar putea sa o faca in "citeva ore".
La inceputul saptaminii, Marea Britanie a anuntat ca va introduce Tratatul de Aderare a Romaniei la UE in Parlament la 11 octombrie, iar Italia este posibil sa faca acelasi lucru la sfirsitul lunii octombrie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii