Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Slab, dar onest

Din ultimul studiu efectuat de Institutul de Politici Publice (IPP) Bucuresti cu privire la activitatea parlamentarilor in ultima sesiune legislativa, deputatii si senatorii de Braila ies destul de sifonati la capitolul prestatie la locul (caldut si bine platit) de munca. Initiative legislative putine, interpelari din an in Pasti, votari de legi cind si cind, iar prezenta foarte slaba - este concluzia studiului cu privire la cei mai multi dintre parlamentarii care reprezinta Braila. Un rezultat poate asteptat, din moment ce trei dintre ei nici macar nu sint braileni, ci au fost infipti in niste liste, pe locuri fruntase. Dintre ei, una dintre cele mai jalnice prestatii a avut-o deputatul PSD Alin Teodorescu: zero declaratii politice, zero barat la intrebari si interpelari si cam o zi pe saptamina prezenta la Camera.
Si totusi, ceea ce este de apreciat la Alin Teodorescu e onestitatea de care da dovada. Nu se da "lovit" de acest studiu, nu spune ca l-a enervat modul in care a fost facut, nu se eschiveaza de la telefon si nici nu-si cauta scuze, cum ca a avut treaba prin teritoriu sau pe la Parlamentul European. El recunoaste, sincer, ca lucrurile stau exact asa cum au reiesit din studiul IPP. "Asta e", spune, franc, Alin Teodorescu, ba chiar cu o onestitate dezarmanta. Sincer, parca nici nu te poti supara pe el.
De altfel, nu e prima data cind Alin Teodorescu e atit de onest cu privire la activitatea sa de parlamentar. De fiecare data cind e intrebat de jurnalisti ce a facut pentru Braila, el raspunde la fel de clar si simplu: “Nimic!”. Atit, si nimic mai mult. Nu inventeaza planuri cu baze NATO, nu promite ca va face in viitor nu stiu ce lucruri marete, nu se justifica penibil cum ca lucreaza la chestii care sa ne dea pe spate pe noi, alegatorii. Probabil e constient ca a ajuns in Parlament mai mult intimplator, precum toti ceilalti deputati si senatori si ca, atit timp cit se vor vota liste, nu persoane, el va continua sa fie parlamentar - data viitoare, probabil, in alt judet. Si, spre deosebire de majoritatea covirsitoare a colegilor lui, Alin Teodorescu nu incearca sa abureasca pe nimeni cum ca lucrurile ar sta altfel. Iar atita vreme cit sistemul de vot nu se va schimba, parlamentari de genul lui Alin Teodorescu nu vor face in continuare nimic, dar pe bani multi si pe banii nostri. Pentru ca, la un moment dat, iti vine sa te intrebi: e un parlamentar slab, dar onest, sau unul onest, dar prea slab?
Categorie articol: 

Comentarii