Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Situatie incerta a unuia dintre cei 33 de consilieri judeteni

Fostul democrat Negru Ionascu se afla in acest moment intr-o postura delicata in cadrul Consiliului Judetean, deoarece in urma cu aproximativ doua saptamini a renuntat la calitatea de membru al PD, pentru a trece in barca PNL. Motivul a fost pastrarea functiei de director al "Electrica" pe care era in pericol sa o piarda, avind in vedere ca primarul Cibu e pornit sa dea afara toti directorii de deconcentrate, membri PD. In acest context, in cadrul sedintei ordinare a CJ de ieri, consilierul democrat Mario Da'Ros a solicitat lamuriri cu privire la actualul statut al fostului coleg de partid, avind in vedere noua orientare politica a acestuia. Spre nemultumirea democratilor insa, Negru Ionascu nu a facut decit sa raspunda "la optiunea mea proprie am trecut la PNL. Nu am nici un alt comentariu". In incercarea de a afla daca "plimbaretul" consilier si-ar putea pierde calitatea de membru al CJ Braila din cauza practicarii traseismului politic, l-am intrebat pe secretarul general al institutiei, Nicu Filote, ce spune legea in acest caz. Acesta ne-a replicat insa ca nu este inca lamurit daca legea care stipuleaza ca un ales al urbei care isi schimba culoarea politica in cursul mandatului, pierde automat aceasta calitate, a intrat in vigoare sau se va aplica din 2008. Nicu Filote a precizat ca va da lamuriri cu privire la acest subiect in cursul saptaminii viitoare.
Democratul Mario Da'Ros a tinut sa mai precizeze ca si dupa sedinta de CJ de ieri a vrut sa discute cu fostul sau coleg si sa ii atraga atentia ca cinstit ar fi sa isi dea demisia din functia de consilier: "Avind in vedere ca acest mandat i l-a adus PD-ul ar trebui sa renunte la el. I-am spus asta si a dat un raspuns evaziv. Noi oricum vom incepe demersurile ca locul vacant sa fie ocupat de urmatorul de pe lista, Marius Agache".
Cel mai deranjat de gestul lui Negru Ionascu este insa presedintele PD Braila, Horia Vasioiu. Acesta a declarat ca nu il va ierta niciodata pe "traseist" pentru ce a facut: "Ionascu e suparat pe mine pentru ca, de cind am declarat eu ca are o coloana vertebrala ca fularul, i se spune prin institutia in care lucreaza "Fularul". Pentru ce a facut nu o sa il iert niciodata. La cite a facut PD-ul pentru el, in comparatie cu cit a dat el partidului... Si el face una asta... Nu il amenint, dar nu o sa il iert niciodata. PD i-a dat infinit mai multe decit a dat el inapoi. A obtinut un loc de consilier, a obtinut un loc in ATOP, a ocupat functia de la "Electrica"... Nu stiu ce l-a apucat sa faca asta... probabil a fost incredibil de prost sfatuit. O sa vada el. Daca miercuri nu isi da demisia din functia de consilier, joi incep demersurile necesare pentru a numi alt consilier PD in CJ".
Categorie articol: 

Comentarii