Mergi la conţinutul principal

SINDICATE: In Barajul Portile de Fier al Hidroelectrica s-au produs fisuri ce pun in pericol unitatea. Exista pericol de accidentare a persoanelor aflate in zona

Presedintele Sindicatului Portile de Fier, Cristinel Popescu, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca din cauza unor lucrari care nu s-au facut de-a lungul timpului la Barajul Portile de Fier I au aparut fisuri si rupturi la stavilele barajului deversor, iar izolatia electrica, pusa in functiune in anii 70, poate duce la un scurtcircuit urmat de incendiu.

"Instalatia de actionare si automatizare (hidraulica si electrica) a barajului deversor de la Portile de Fier I, avand in vedere ca este pusa in functiune din anii 70, are o serie de probleme grave de functionare. Precizam ca instalatia este expusa unor factori climatici extremi (umiditate, ger, condens, caldura excesiva). Din lipsa fondurilor de investitii reparatia capitala si modernizarea barajului nu a fost realizata, cu toate ca este imperios necesara, nerealizarea acesteia putand avea consecinte foarte grave pentru populatia din aval de hidrocentrala, pentru mediul inconjurator si pentru buna functionare a hidrocentralei insasi. In galeriile barajului deversor exista fisuri care au actionat in timp si infiltratii foarte mari, au aparut fisuri si rupturi la stavilele barajului deversor si exista pericol de a nu putea inchide/deschide stavilele barajului deversor", a sustinut Cristinel Popescu.

Totodata, acesta a mai spus ca si salariatii Hidroelectrica sunt in pericol.

"Din cauza lipsei eclipsei de prindere la instalatiile de ridicat (macarale) exista posibilitatea de rasturnare a macaralei, cu pagube materiale foarte mari, cat mai ales pericol de accidentare a persoanelor aflate in zona, atat lucratori ai centralei, cat si persoane aflate pe podul care face legatura intre Romania si Serbia. Izolatia electrica imbatranita poate sa duca la scurtcircuit si incendiu. Exista infiltratii de apa de ploaie in sectiile de 0,4kv si 6 kv, potential pericol cu urmari chiar de deconectare a CHE Portile de Fier I de la sistemul energetic national", a mai spus liderul Sindicatului Portile de Fier.

Tot in conferinta de presa de luni, liderul sindical a mai sustinut ca "centurile de impamantare a instalatiilor si a centralei nu sunt verificate de cel putin trei ani, motiv pentru care exista pericol de electrocutare si deces al salariatilor".

Cristinel Popescu a mai aratat ca si barajul de la Sucursala Portile de Fier II functioneaza "cu tot felul de improvizatii", existand si acolo infiltratii care duc la inregistrarea de pierderi pentru companie.

Cristinel Popescu acuza conducerea Hidroelectrica, sustinand ca aceasta se face vinovata de toate aceste probleme intrucat a limitat contractele cu Hidroserv, companie care asigura mentenanta Hidroelectrica.

Conducerea Hidroelectrica Portile de Fier nu a putut fi contactata pentru un punct de vedere.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

recomandari

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro