Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Simona Halep şi-a luat revanşa!

"A fost un meci incredibil. Am jucat bine, dar şi ea a jucat foarte bine. A fost o revanşă faţă de Australian Open. Sunt bucuroasă că am câştigat. Încerc să fiu o luptătoare pe teren şi îmi place turneul de aici. Am avut cinci mingi de meci, eram puţin nervoasă şi nu e uşor să închizi meciul. M-am simţit puţin obosită la final şi am încercat să rămân concentrată la fiecare punct, iar în final am reuşit", a spus Halep, la mini-interviul de după meci.

O serie de greşeli

Meciul a durat două ore şi 7 minute. La trei săptămâni şi două zile de la confruntarea de la Melbourne, din sferturile de finală ale primului turneu de Grand Slam al anului, meci în care s-a impus Ekaterina Makarova, scor 6-4, 6-0, Simona Halep şi Makarova s-au întâlnit din nou. Dacă la Melbourne Halep ceda primele trei ghemuri în faţa Makarovei, de această dată sportiva română a început mult mai bine partida, reuşind să se distanţeze repede la 3-0. După ce a reuşit să păstreze avansul de un break până la 4-2, Halep a avut o serie de greşeli neforţate, care i-au permis Makarovei să câştige pe serviciul adversarei. Însă, Simona a revenit imediat şi a câştigat pe serviciul Makarovei, după care a închis.

Un final dramatic

La finalul primului set, Halep a cerut pauză de vestiar, însă Makarova a valorificat mai bine pauza prelungită, iar la reluarea jocului a reuşit să se desprindă repede la 2-0, beneficiind de un joc apatic al româncei. Totuşi, Halep a reuşit să-şi recupereze imediat serviciul cedat cu un ghem mai devreme. Jocul lui Halep a suferit o nouă cădere, în special din cauza serviciului slab, ea înregistrând în primele 13 ghemuri, nu mai puţin de şase duble greşeli. În cele din urmă, Halep nu şi-a regăsit ritmul din primul set şi a cedat cu 1-6. Dovadă a jocului slab din setul al doilea stau cele două puncte câştigătoare faţă de cele 17 greşeli neforţate, în timp ce Makarova a avut 6-7 la raportul puncte câştigătoare/greşeli neforţate. În setul trei, Halep a avut şapte mingi de break, până a reuşit să fructifice una şi să se desprindă la 5-3. Imediat Makarova a făcut re-break, când Halep servea pentru câştigarea meciului. Ghemul decisiv al meciului a fost dramatic, Halep având nevoie de cinci mingi de meci pentru a reuşi să închidă meciul la 7-5.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii