Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Simi s-a facut al dreaku, dar e loc si de mai bine

In sfirsit il aud si eu pe Aurel Simionescu ca este nemultumit, ca nu ii convine ceva. Si zic asta pentru ca, oricit ar nega, Simi este genul de om impaciuitor, caruia nu ii place sa intre in polemica, sa riposteze, sa fie capos, cum se zice. El este molcom, isi vede linistit de mandat si se roaga sa nu se intimple nimic deosebit in timpul serviciului lui.
Iata, insa, ca din cind in cind treburile se nasolesc, iar Simi, primar fiind, este pus la incercare. Ultimul pocinog care s-a abatut peste mandatul linistit al lui Simionescu a fost generat de ordonanta Guvernului Boc, referitoare la pensionarii care au loc de munca la stat. Primarul a constatat ca daca legea se va aplica (si e clar ca se va aplica), din schema Politiei Comunitare vor zbura cam 25 de tinere sperante, care au peste 50 de ani. Altfel spus, aparatul comunitar se va subtia semnificativ. Simionescu a prins glas si a replicat ca daca acesti 25 de insi vor disparea din Politia Comunitara nu va mai avea cine sa patruleze pe strazi. Si asta din cauza ca o alta lege a Guvernului Boc interzice angajarile in institutiile publice pe parcursul anului 2009. E drept ca Simi nu a avut curajul si nici taria de caracter sa spuna ca legea este proasta, ca ar trebui regindita si modificata. Adica nu a fost categoric atunci cind a venit vremea sa critice legea data de Boc & asociatii.
Pina la un anumit punct il inteleg pe Simi. Are in subordine aceasta Cenusareasa numita Politia Comunitara, iar faptul ca nenea Boc il va lasa, prin ricoseu, fara 25 de oameni, il va afecta in planul imaginii. Dar, in acelasi timp, nu sint de acord cu Simi. Si asta pentru ca pina acum nu am vazut sa fie liniste si disciplina, ca sa zic asa, pe strazi, cu tot cu cei 25 sau 250 de politisti comunitari platiti sa vegheze la siguranta cetatenilor. In plus, sa nu-mi spuneti mie ca derbedeii din Braila se speriau pina acum daca vedeau un mosulica de 50 de ani, vai de discopatia lui lombara, echipat in uniforma de politist comunitar. Faptul ca vor disparea alde Tataie de la "comunitari" nu trebuie sa-i provoace spasme mediatice primarului Simionescu. La urma-urmei, comunitarii astia mai mult incurcau lumea care vroia sa se bata in mod organizat pe Calarasi sau pe Buzaului. Baietii de cartier trebuia sa fie atenti ca nu cumva, din greseala, sa-i scape o bastirca unui politist si sa intre nevinovat pentru ultraj. In concluzie, e bine ca pe strazi se va face mai mult loc, ca s-a decongestionat atmosfera.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii