Mergi la conţinutul principal

Sigur şi-au ales bine mascota?

Deşi mai sunt două luni până să înceapă, Jocurile Olimpice de la Rio deţin deja un record: cel pentru numărul de prezervative ce vor fi distribuite celor 10.500 de sportivi, de trei ori mai multe decât în 2012, la JO de la Londra, care înregistraseră şi ele un record, relatează cotidianul francez Le figaro.
„Vom distribui 450.000 de prezervative sportivilor începând din 24 iulie, data deschiderii satului olimpic", a declarat un purtător de cuvânt al Comitetului Rio-2016. La Londra fuseseră asigurate „doar" 150.000. La Rio, media va fi de 42 de prezervative de sportiv, arată cotidianul Folha de Sao Paulo.
O noutate este şi faptul că, din cele 450.000 de prezervative distribuite gratuit de Ministerul brazilian al Sănătăţii, 150.000 vor fi „feminine", a precizat purtătorul de cuvânt, care a subliniat că Brazilia are „un program de prevenire a SIDA care poate fi un exemplu în lume".
„Brazilia încurajează relaţiile sexuale protejate, iar sportivii sunt un exemplu pentru populaţie. Astfel ei vor putea avea un rol important în lupta împotriva SIDA", a adăugat purtătorul de cuvânt. Sportivii îşi vor putea procura mijloacele de protecţie gratuit de la policlinica din satul olimpic sau de la cele 41 de distribuitoare automate de prezervative.
Brazilia, ţară cu cel mai mare număr de catolici din lume, este pionier în lupta împotriva SIDA, oferind tratament gratuit celor 730.000 de seropozitivi de pe teritoriul său (la o populaţie de 204 milioane de locuitori). Ministerul Sănătăţii distribuie anual peste 600 de milioane de prezervative, mai ales în timpul Carnavalului.
Anul acesta, virusul Zika a amplificat temerile faţă de sexul neprotejat. Numărul cazurilor de microcefalie la nou-născuţi posibil asociate cu virusul Zika a crescut de la 1.489 la 1.551 în ultima săptămână în Brazilia, potrivit unui raport publicat de Ministerul Sănătăţii. Conform acestui ultim buletin epidemiologic al ministerului, pentru 224 de cazuri a fost confirmată legătura dintre microcefalie şi Zika, în timp ce în restul celorlalte cazuri virusul nu a fost complet coroborat. Autorităţile medicale investighează alte 3.017 de cazuri posibile de microcefalie la nou-născuţi. Virusul Zika, la fel ca Dengue şi Chikunguńa, este transmis de ţânţarul Aedes aegypti, foarte răspândit în America Latină şi în Caraibe. Boala se transmite prin sânge şi pe cale sexuală, dar nu este contagioasă. Virusul este practic inofensiv pentru adulţi, însă reprezintă o ameninţare serioasă pentru femeile însărcinate din cauza malformaţiilor congenitale (microcefalie - subdezvoltarea creierului fătului) pe care le provoacă.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro