Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

* si-au mai anuntat participarea si alti sahisti de elita din Romania

Au mai ramas doar zece zile pina la startul celei de a saptea editii a Festivalului sahului brailean la sah rapid si deja se poate constata ca turneul din acest an va fi cel mai puternic.
Pina acum si-au confirmat participarea cei trei ocupanti ai podiumului de premiere de la nationalele de seniori, campionul national en titre la sah clasic, marele maestru Constantin Lupulescu - ELO 2567, maestrul international Vlad Jianu, vicecampion al Romaniei, recentul cistigator al Grand Prix-ului de la Galati cu un ELO de 2506, maestrul international Marius Manolache - ELO 2504, cistigator al Festivalului sahului brailean in 2002 si 2003 precum si cistigatorul ultimelor doua editii marele maestru Gabriel George Grigore - ELO 2517.
De asemenea vor mai fi prezenti maestrii internationali Grigor Grigorov din Bulgaria, ocupantul locului al doilea la turneul international de la Galati Luminita Baciu, precum si maestrii FIDE, Stefan Baciu si Emil Pessi.
"Va fi fara indoiala cel mai puternic turneu de sah organizat vreodata la Braila. Din anul 2001, cu sprijinul lui Viorel Balcan am reusit sa reinviem traditionalul turneu brailean si iata acum, in orasul nostru, va veni elita sahului romanesc. In afara de jucatorii care si-au confirmat participarea este foarte posibil ca lista sa se completeze cu alti patru valorosi sahisti, toti maestri internationali, Francisc Nemeth, Ciprian Nanu, Albert Vajda si Andrei Cioara", a declarat Ionel Balcan, directorul de concurs.

Concursul este structurat pe trei sectiuni

In afara de sportivii cu palmarese impresionante la editia din acest an vor mai participa candidati maestri, maestri si jucatori de categoria I din Bucuresti, Timisoara, Brasov, Craiova, Oltenita, Galati, Satu Mare, Constanta.
Competitia este organizata catre Directia pentru Sport si clubul Orizont 64 si va fi structurata pe trei sectiuni, turneul principal la care vor participa sahistii seniori, dar si juniorii cei mai valorosi, turneul B rezervat copiilor legitimati cu virste pina la 10 ani si turneul C la care vor participa copii nelegitimati.
Arbitrajul va fi asigurat de maestrul bucurestean Mircea Radu si de arbitrul republican brailean Mircea Camburi.
Categorie articol: 

Comentarii