Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

SGG preia atribuţiile Cancelariei, dar fără să-şi suplimenteze numărul de posturi

Premierul a spus că se vor face reorganizări şi comasări şi în cadrul structurilor din SGG.
Boc a declarat că va avea doi secretari de stat, zece consilieri de stat, opt consilieri personali şi doi secretari personali, iar actualul şef al Cancelariei, Cătălin Baba, va rămâne consilier de stat la Cabinetul Primului Ministru. După publicarea în Monitorul Oficial a OUG, se va intra "în procesul de dizolvare". Şeful Executivului a precizat că, astfel, corpul său de consilieri şi secretari de stat va fi cu 50% mai mic decât al foştilor prim-miniştri Adrian Năstase şi Călin Popescu Tăriceanu.

Departamentul Purtătorului de cuvânt al Guvernului va trece tot la SGG din punct de vedere administrativ, dar va răspunde decizional în faţa premierului, potrivit unor reprezentanţi ai Executivului.

Premierul Emil Boc a declarat, luni, că desfiinţarea Cancelariei Primului-ministru este necesară deoarece aceasta funcţiona ca un Guvern paralel, cu o structură birocratică, stufoasă ce trebuie înlocuită cu un corp mai restrâns de consilieri. "Cancelaria a fost înfiinţată în 2003. După cum România a funcţionat foarte bine 13 ani fără această Cancelarie, este posibil ca ea să funcţioneze şi după 2009. Cancelaria s-a constituit într-un Guvern paralel, cu o structură birocratică, stufoasă", a spus premierul Boc referitor la motivele care stau la baza deciziei de desfiinţare a Cancelariei.
Categorie articol: 

Comentarii