Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sfintii Apostoli Petru si Pavel au fost sarbatoriti si la Penitenciarul de la Tichilesti

Joi, 29 iunie, la Penitenciarul de Minori si Tineri de la Tichilesti au fost sarbatoriti Sf. Ap. Petru si Pavel, ocrotitorii penitenciarelor romanesti. La Sfinta Liturghie, care a fost oficiata de preotul inspector Gheorghe Stefan, delegatul Prea Sfintiei Sale Casian, Episcopul Dunarii de Jos, au participat atit detinutii minori si tineri, cit si angajatii unitatii.
Preotul consilier Gheorghe Stefan le-a transmis credinciosilor, din partea P.S. Casian un mesaj de suflet, asigurind conducerea penitenciarului de tot sprijinul si suportul moral al Episcopiei Dunarii de Jos. De asemenea, preotii parohi Gabriel Pelin si Narcis Gabriel Boabes au fost alaturi de preotul capelan Sorin Plesca, la aceasta importanta sarbatoare religioasa.
La invitatia conducerii unitatii, la slujba au mai participat secretarul Consiliului Judetean Braila, Nicu Filote, prim-procuror Fanel Mihalcea, reprezentant al Parchetului de pe linga Tribunalul Braila, comisar Matei Grama, loctiitorul inspectorului sef al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera si inspector Elena Nechifor, coordonator Centru de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila.
Totodata, a avut loc si premierea celor mai reusite lucrari prezentate in cadrul concursului de exprimare plastica, dedicat celor doi ocrotitori spirituali ai celor privati temporar de libertate. Concursul, coordonat de Titi Mircea, instructor educator pentru resocializare, a reunit 40 de participanti si s-a desfasurat pe doua sectiuni: creion colorat si creatii din plastilina. Astfel, au fost realizate desene cu teme religioase, la fiecare sectiune fiind selectate cele mai reusite lucrari, autorilor urmind a li se intocmi rapoarte de recompensare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii