Mergi la conţinutul principal
#100 de zile de mesaje preventive

Sfaturi pentru tinere. Cum pot fi ţinuţi la distanţă traficanţii de persoane

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane derulează, în această perioadă, Campania de prevenire a traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă “Cunoaşte-ţi drepturile! Respectă-ţi obligaţiile”.

În judeţul Brăila, activităţile de informare sunt organizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila în parteneriat cu Centrul Regional Galaţi al Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane.

Traficul de persoane constituie o violare a drepturilor omului şi o atingere adusă demnităţii şi integrităţii fiinţei umane, o ameninţare asupra securităţii individului şi valorilor sociale şi umane. Traficul de persoane poate fi înţeles ca fiind o formă modernă de sclavie, ce apare în momentul în care o persoană îşi exercită controlul total asupra alteia, folosindu-se de ameninţări, violenţe sau alte forme de constrângere, o exploatează economic, remunerând-o insuficient sau deloc pentru munca ori serviciile oferite.

Vă puteţi afla într-o situaţie de risc, dacă o altă persoană:

- se oferă să vă împrumute bani pentru a vă plăti biletul sau şederea;

- vă propune să plecaţi cu documente false;

- vă sfătuieşte să nu declaraţi motivul real al călătoriei la punctul de frontieră;

- doreşte să păstreze cartea de identitate sau paşaportul, pentru că “aşa este în siguranţă”;

- vă cere pentru păstrare telefonul mobil;

- vă spune să nu luaţi prea multe bagaje;

- vă face promisiuni doar verbal, care nu pot fi verificate.

Într-un articol viitor vă vom prezenta cum trebuie procedat pentru a nu vă expune acestor situaţii de risc determinate de traficul de persoane.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro