Mergi la conţinutul principal

Sfaturi de îngrijire pentru pielea predispusă la acnee

Acneea este o problemă dermatologică cu care ne putem confrunta indiferent de vârstă. Pielea sensibilă este mai mult o condiţie a pielii decât un tip de piele, aceasta fiind descrisă ca fiind „pielea care prezintă intoleranţă sau toleranţă minimă la produsele cosmetice folosite uzual, cu manifestări diferite".

Îngrijirea corectă a pielii sensibile

* Simplifică-ţi rutina de îngrijire a pielii. Foloseşte numai unul sau două produse de curăţare blânde şi hidratante (plus protecţie solară). Dacă vrei să adaugi produse suplimentare, adaugă-le pe rând - dacă nu ai nicio reactie adversa, atunci poţi adăuga un alt produs. Cu cât foloseşti mai puţine produse, cu atât şansele ca pielea ta să fie afectată sunt mai mici.
* Foloseşte produse fără parfum şi fara coloranţi artificiali.
* Fii blândă atunci când iti speli feţei. Spălarea agresivă a feţei poate irita pielea. Foloseşte un prosop moale şi unul nou în fiecare zi. Limitează-te la doar două spălări pe zi - o dată dimineaţa şi o dată înainte de a merge la culcare.
* Înainte de a utiliza un nou produs, testează-i calitatea pe partea posterioară a braţului. În cazul în care pielea devine iritată, nu-l folosi pe faţă.
* După spălarea feţei, lasă pielea să se usuce complet înainte de a utiliza orice produs de îngrijire.
* Foloseşte o cremă care să corespundă nevoilor tale unice. De exemplu, dacă ai acnee, nu vei avea nevoie de o crema hidratantă grasă sau pe bază de ulei, dacă ai leziuni acneice uscate, atunci crema hidratantă este cea mai bună.
* Bea multă apă - bea opt pahare de apă în fiecare zi şi îţi vei păstra pielea hidratată - de la interior spre exterior.
* Schimbă-ţi rutina de îngrijire a pielii în funcţie de anotimp. Odată cu schimbările de vreme, se schimbă şi nevoile pielii tale. De exemplu, vara pielea ta poate fi mai grasă şi în timpul iernii - uscată.

Studiile în domeniu au constatat că...

O piele sensibilă şi predispusă la acnee poate fi o mare provocare pentru cele mai multe persoane, care încearcă disperate să găsească soluţii. Unul dintre motive este că cele mai multe ingrediente de îngrijire a pielii folosite pentru tratarea acneei conţin peroxid de benzoil şi acid salicilic, care pot inflama şi irita serios pielea sensibilă.

Deci, ce poţi face?

În primă instanţă, folosirea unui demachiant delicat este o bună alegere. Acesta elimină uleiurile de la suprafaţă şi machiajul fără a agresa tenul şi fără a perturba pH-ul natural al pielii. Este important ca faţa să fie spălată în fiecare seară pentru a elimina excesul de sebum şi machiajul, care pot contribui la apariţia acneei. În cazul în care pielea este prea uscată, se va produce şi mai mult sebum care nu face decât să agraveze acneea.

Un prosop nou în fiecare zi

Este mai comod să utilizezi un prosop de mai multe ori, dar cel mai bun mod de a evita bacteriile nedorite de pe piele este să schimbi prosopul de faţă de fiecare dată după ce l-ai folosit.

Uită de exfoliere

Evită procedurile de exfoliere a pielii în cazul în care ai pielea sensibilă. Acestea vor duce la răspândirea bacteriilor, ceea ce va avea drept rezultat apariţia acneei, a inflamaţiei şi a roşeţei. Utilizarea exfoliantelor dure poate irita pielea predispusă la acnee. În cazul pielii sensibile, se are în vedere menţinerea intactă a barierei lipidice a pielii, iar exfolierea ar daună acesteia.

Dacă suferi de:

* Acnee
Evită produsele care conţin ulei de nucă de cocos şi avocado, deoarece acestea pot produce focare de infecţie. Uită-te după produsele care conţin peroxid de benzoil sau acid salicilic.
* Acnee rozacee
Produsele care conţin sulf, sulfacetamide, muşeţel, ceai verde şi extract de lemn dulce sunt cele mai indicate în cazul persoanelor care au pielea sensibilă şi se confruntă cu acnee. Evită produsele care conţin vitamina C şi acizi alfa-hidroxi.
* Dermatita de contact
Evită produsele care conţin parfum, conservanţi, coloranţi artificiali sau formaldehidă.
Fereşte-te de produse ecologice sau naturale, deoarece acestea pot provoca reacţii alergice. Un dermatolog poate efectua teste pentru a determina exact ce ingrediente îţi provocă o reacţie alergică.

Alimentaţie sănătoasă pentru o piele frumoasă

În cele din urmă, dieta are o influenţă majoră asupra pielii sensibile predispuse la acnee. În cazul anumitor persoane care suferă de acnee, zahărul, cofeina şi carbohidraţii complecşi pot declanşa inflamaţii în organism. (www.tonica.ro)

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro