Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sfârşitul lumii depinde de noi!

Războiul nuclear

Pentru mulţi, un război nuclear reprezintă cea mai ameninţare pe fondul numeroaselor conflicte în derulare în diferite colţuri ale lumii. Cercetătorii spun însă că şansele izbucnirii unui astfel de conflict sunt tot mai scăzute, dar nu pot fi subestimate.

Schimbările climatice

2014 a fost cel mai călduros de la începutul măsurătorilor de temperatură în 1880. O creştere a temperaturii medii globale cu mai mult de două grade Celsius ar putea duce la schimbări climatice cu urmări dezastruoase, printre care multiplicarea fenomenelor meteorologice extreme, dispariţia unor specii de animale din cauza distrugerii habitatului sau înmulţirea conflictelor.

O pandemie globală

Deşi cheltuielile alocate pentru sănătate şi cercetare au sporit în ultimii ani, creşterea populaţiei şi modernizarea mijloacelor de transport pot contribui semnificativ la apariţia unei pandemii globale, cu efecte devastatoare asupra omenirii.

Asteroizii

Apocalipsa ar putea veni sub forma unui asteroid care loveşte Terra, cu efecte nefaste asupra atmosferei Pământului. "Un astfel de impact va afecta nivelul de oxigen din aer, biosfera, resursele de alimente şi va crea instabilitate la nivel global", susţin cercetătorii.

Erupţii vulcanice

Erupţii vulcanice masive ar putea bloca lumina Soarelui, provocând scăderea dramatică a temperaturilor şi foamete, ca urmare a lipsei alimentelor.

O catastrofă ecologică

"Extincţia speciilor înregistrează cel mai rapid nivel din istoria omenirii", avertizează oamenii de ştiinţă.

Prăbuşirea sistemului global

"Interdependenţa sistemului economic şi politic global nu este întotdeauna un lucru benefic. Orice "defecţiune" poate provoca o reacţie în lanţ şi, în final, poate duce la un colaps global".

Inteligenţa arficială

Recent, astrofizicianul Stephen Hawking a lansat un avertisment în legătură cu riscul pe care îl prezintă dezvoltarea inteligenţei artificiale. "Cred că dezvoltarea unei inteligenţe artificiale complete ar putea aduce sfârşitul civilizaţiei umane", a spus Hawking.

Guvernare globală deficitară

Modul în care cei care ne conduc destinele aleg să rezolve o problemă sau cauzează apariţia unei probleme poate deveni o ameninţare la adresa umanităţii. Unii oameni de ştiinţă cred că biologia sintetică, nanotehnologia, precum şi "alţi factori necunoscuţi" ar putea grăbi sfârşitul civilizaţiei.

 
Categorie articol: 

Comentarii