Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sezon de excepţie pentru atleta Iulia Banaga

brăileanca a cucerit 7 medalii la naţionalele de tineret şi seniori şi a ajuns la un total de 19 medalii în acest sezon • alte două brăilence, Andreea Dinu şi Andreea Caracudă, au devenit campioane naţionale de tineret cu ştafeta 4x100 m plat • Alexandru Iconaru este campion naţional cu ştafeta 4x100 m plat 

 

Atleta brăileană Iulia Banaga a avut un sezon de excepţie în acest an.

Sportiva pregătită de profesorul Nicolae Iorga a cucerit nu mai puţin de 7 medalii la Campionatul Naţional de atletism pentru tineret şi seniori care a avut loc săptămâna trecută la Piteşti, ajungând astfel la 19 medalii cucerite în 2018.

Un sezon în care atleta Iulia Banaga este triplă campioană naţională de junioare, de tineret şi triplă campioană balcanică.

Revenind la naţionalele de la Piteşti, la această ultimă competiţie la care a concurat în acest an, Iulia Banaga a evoluat la superlativ. Atleta cu dublă legitimare LPS Brăila – CSM Oneşti, dar care la această competiţie a concurat doar pentru Piteşti, a devenit campioană naţională de tineret în probele de 100 m garduri şi 400 m garduri şi tot pe prima treaptă a podiumului de premiere a urcat şi în proba de ştafetă 4x100 m plat, alături de alte două atlete brăilene, Andreea Dinu de la grupa profesorului Nicu Roată şi Andreea Caracudă de la grupa profesoarei Sica Lazăr, ştafetă în care a concurat şi bucureşteanca Diana Ion.

Banaga este vicecampioană naţională de seniori la 100 şi 400 m garduri, iar în proba de 200 m plat seniori şi în cea de ştafetă 4x100 m plat seniori a cucerit medaliile de bronz.

Alexandru Iconaru, atlet pregătit de profesorul Fănel Ionescu a cucerit medalia de aur cu ştafeta 4x100 m plat.

“Iulia a avut un sezon de senzaţie, 3 medalii de aur la juniori şi tineret şi tot 3 de aur la Balcaniadă. Un palmares cu 19 medalii strânse atât în sezonul de sală cât şI în cel în aer liber. Acum a intrat într-o vacanţă binemeritată, iar din septembrie începe pregătirile pentru sezonul următor”, ne-a declarat profesorul Nicolae Iorga.
Categorie articol: 

Comentarii