Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sever Voinescu spune că va vota cu Emil Boc la Convenţia PDL

"Voi vota cu Emil Boc, este opţiunea mea analizând candidaturile depuse", a precizat democrat-liberalul.
Întrebat dacă apreciază că Emil Boc ar trebui să renunţe la funcţia de şef al Executivului în cazul în care va câştiga şefia PDL, Voinescu a răspuns: "Există şi o dezbatere colaterală dacă e bine ca preşedintele de partid să fie şi premier. Unii spun că da, alţii că nu, din punctul meu de vedere nu există o reţetă, ci trebuie apreciat în funcţie de conjunctura politică şi guvernamentală. În acest moment, poate ar fi mai bine ca cele două funcţii să fie despărţite", a spus Voinescu.
Europarlamentarul PDL Monica Macovei a afirmat joi seară că deşi "cu sufletul" l-ar sprijini pe Theodor Paleologu la şefia PDL, face "alegerea raţională" de a-l vota pe Emil Boc, în timp ce asupra lui Vasile Blaga ar plana suspiciuni legate de faptul că "nu este niciodată criticat de opoziţie".
"Aş vrea cu sufletul să votez cu domnul Paleologu, însă am să vă spun care este opţiunea mea raţională: voi vota cu domnul Emil Boc. Este o alegere raţională, între Emil Boc şi Vasile Blaga se dă acum lupta pentru conducerea partidului. Prin acest vot eu consider că votez pentru proiectul de modernizare a României, lansat şi promovat de Traian Băsescu şi adus în practică prin Guvernul Emil Boc prin multe momente dificile. şi în ciuda tuturor erorilor, greşelilor, proastei comunicări cred că trebuie aceste proiecte urmate şi puse în practică (...) E o alegere raţională, aş vota cu tot sufletul cu Theodor Paleologu", a susţinut Macovei, la B1 Tv.
"Partidul trebuie să aibă o loialitate în sens bun faţă de cel care la greu a promovat aceste proiecte, cu toate greşelile şi erorile făcute", a adăugat ea.
Monica Macovei a precizat însă că nici Emil Boc, nici Vasile Blaga nu au "făcut reformă în partid". "Poate că domnul Boc va avea timp să facă reformă în partid. Ca premier este erodat, şi aşa se întâmplă cu premierii, şi cred că ar fi bine să avem un premier tehnocrat în acest moment economic", a spus europarlamentarul.
Ea s-a referit şi la candidatura secretarului general al PDL la şefia partidului. "De ce nu domnul Blaga? Blaga întruneşte aprecierea oponenţilor duri ai lui Traian Băsescu şi oponenţilor reformei, constat că nu este criticat niciodată de opoziţie, este într-un fel amicul lor, ori pe mine mă îngrijorează şi nu voi vota cu nicio persoană care se bucură de simpatia sau de susţinerea echipei Voiculescu, Ponta sau Crin Antonescu", şi-a explicat Macovei motivul pentru care nu-l susţine pe contracandidatul lui Emil Boc.
Categorie articol: 

Comentarii