Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Servim insecte! Vă invităm să degustaţi!

Pavilionul belgian a primit permisiunea oficială a autorităţilor italiene de a organiza degustări de produse pe bază de insecte, Belgia devenind astfel prima ţară care poate propune acest tip de alimente alternative în cadrul Expoziţiei Universale 2015 de la Milano, a anunţat Cecile Flagothier, ataşat economic şi comercial al Awex la Milano.
"Degustările vor începe în circa două săptămâni, timp în care producătorii ne vor furniza toate actele de care avem nevoie, îndeosebi analiza microbiologică", a precizat ea. În plus, cantitatea aflată în pavilion nu este suficientă, alte casete cu acelaşi conţinut aflându-se într-un depozit de la intrarea în expoziţie. "Va trebui probabil să facem şi alte comenzi", a precizat Flagothier, relatează agerpres.ro.

Alternativă alimentară

O condiţie impusă de autorităţile italiene este amplasarea unui panou în zona de degustare, pe care să se precizeze cu exactitate: "Alimentele provin din Belgia, conţin unele specii de insecte şi sunt conforme normelor de sănătate publică belgiene. Consumul şi distribuirea acestor specii de insecte sunt interzise în afara pavilionului belgian de la EXPO Milano 2015".
Toate produsele belgiene pe bază de insecte vor fi oferite spre degustare gratuit, ele respectând lista celor zece insecte acceptate pentru consum de Agenţia federală belgiană pentru siguranţa lanţului alimentar (AFSCA) . "Trebuie să ne mişcăm repede fiindcă şi alte pavilioane, îndeosebi asiatice şi cel olandez, vor primi în curând autorizaţii", a mai spus ataşatul economic şi comercial al Awex.
Entomofagia este una dintre alternativele alimentare prezentate la pavilion pentru a răspunde problematicii durabilităţii alimentaţiei. Insectele conţin de altfel multe proteine, minerale şi lipide.

 
Categorie articol: 

Comentarii