Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Serviciul de Ambulanţă, pregătit pentru un week-end de foc

Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Brăila a suplimentat cu circa 10% numărul de maşini pentru perioada următoare, care se anunţă a fi una caniculară. După cum ne-a precizat managerul SAJ, Silviu Radu, echipajele de pe ambulanţe sunt pregătite pentru a interveni la toate solicitările, fiind de aşteptat o creştere a numărului acestora în week-end, când indicele de confort termic va depăşi pragul critic. Până sâmbătă după amiază, numărul apelurilor înregistrate se încadra în media zilnică, de 120-130 de solicitări.
Medicii de la Ambulanţă fac apel către populaţie ca, în zilele cu temperaturi ridicate, să respecte recomandările şi să-şi protejeze starea de sănătate. Ei recomandă persoanelor vârstnice, copiilor şi bolnavilor cu afecţiuni cronice, în special cardiace şi respiratorii, să evite deplasările pe stradă în miezul zilei şi să evite locurile aglomerate din oraş. În incinte, aerul condiţionat trebuie menţinut la 23-24 de grade Celsius, nu mai puţin, pentru că diferenţa mare dintre temperatura din interior şi cea din exterior este periculoasă pentru sănătate, putând provoca stop cardiorespirator. În cazul expunerii prelungite la soare, medicii spun că este obligatorie folosirea unor mijloace de protecţie: pălării, umbrele, ochelari de soare, îmbrăcăminte subţire din ţesături naturale şi in, culori deschise, creme de protecţie solară.
Meteorologii au atenţionat că indicele de confort termic va depăşi în cursul după-amiezelor de sâmbătă, duminică şi luni pragul termic de 80 în zonele de câmpie şi local în cele de deal şi de podiş, iar temperatura aerului va atinge valori maxime în jur de 36 de grade Celsius în vestul şi sudul teritoriului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii