Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Servicii de apă-canal mai scumpe

Conducerea Companiei de Utilități Publice Dunărea a anunțat în cursul zilei de ieri intenția de majorare a prețurilor și tarifelor practicate, începând chiar cu luna viitoare. Concret, se dorește ca, din noiembrie, metrul cub de apă potabilă să fie facturat pentru populație cu 2,4 lei față de 2,11 lei/mc în prezent, în timp ce pentru canalizare prețul este de 0,43 lei/mc, cu 0,16 lei/mc mai mult decât prețul actual (0,27 lei/mc). În ceea ce privește agenții economici, noile prețuri propuse sunt 2,02 lei/mc apa potabilă, 0,36 lei/mc canalizare, 0,97 apa industrială și 0,65 lei/mc apa brută, la care se adaugă și TVA 19%. Așa cum a explicat conducerea companiei de utilități, creșterile de preț nu se vor opri aici, întrucât este programată până în 2013 atingerea unui tarif de 3,27 lei/mc, de exemplu pentru apa potabilă. "Așa cum se știe, suntem operator unic de servicii de apă-canal în municipiu și județ în urma absorbției fostei unități «Județeana de apă», impusă ca o condiție pentru a putea accesa fondurile europene în vederea efectuării unor investiții în dezvoltarea infrastructurii aferente serviciilor apă-canal. Tot ca o condiție pentru a putea accesa aceste fonduri este și alinierea graduală, până în 2013, a prețurilor întrucât, la acest moment, tarifele practicate pentru clienții din județ sunt mai mari decât pentru cei din municipiu. Practic, va trebui să ajungem la un tarif unic din care să putem returna viitorul împrumut pe care îl vom contracta în vederea asigurării părții de cofinanțare ce ne revine", ne-a declarat Mihail Chiriță, directorul general al CUP Dunărea. De asemenea, sursa citată a adăugat că forul competent în aprobarea noilor tarife este Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară "Dunărea" Brăila, convocată în ședință programată pentru finele acestei luni.
Reamintim că prin Hotărârea Consiliului Local Municipal 316 din 2007 a fost aprobată asocierea municipiului Brăila cu județul Brăila și unitățile administrativ-teritoriale de pe raza județului, în vederea
constituirii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară "Dunărea" Brăila, în scopul realizării în comun a unor proiecte de dezvoltare a infrastructurii aferente serviciilor de alimentare cu apă și canalizare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii