Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Seroplant continua operațiunile de toaletare a copacilor din oraș. Operațiunile, dezaprobate de unii brăileni

* în ultimele zile, acestea s-au derulat pe bulevardul Cuza, însă conducerea serviciului din cadrul Primăriei informează că vor fi acoperite și alte zone din municipiu * unii brăileni acuză faptul că arborii au intrat deja în vegetație și nu ar mai trebui toaletați * conducerea Seroplant dă asigurări că lucrările se fac corect

 

Seroplant a început o amplă acțiune de toaletare a copacilor de pe bulevardul Cuza, în cadrul operațiunilor derulate de obicei în această perioadă a anului. Conducerea serviciului din cadrul Primăriei Brăila ne-a informat că toaletările au drept scop îndepărtarea crengilor uscate care pun în pericol trecătorii, firele de electricitate sau mașinile aflate în trafic. Mulți brăileni consideră însă că lucrările se fac prea târziu, din punct de vedere calendaristic, deoarece arborii ar fi intrat deja în vegetație și vor fi afectați de tăierile făcute acum. Directorul Seroplant, Ligia Drăgan, spune însă că, din cauza sezonului atipic, cu lipsă acută de precipitații și temperaturi fluctuante, nu toți copacii au intrat în vegetație, iar teii și platinii de pe Cuza nu vor avea de suferit de toaletările făcute în această perioadă. ”Nu facem nimic care să afecteze copacii. După toaletări, vom efectua toate tratamentele necesare. Ritmul de lucru depinde oricum de anumiți factori obiectivi, cum ar fi forța de muncă pe care o avem disponibilă în momentul de față. În orice caz, aceste toaletări nu vor afecta negativ arborii de pe bulevardul Cuza”, a dat asigurări directorul Drăgan.

De altfel, astfel de operațiuni vor fi derulate și în alte zone din municipiu în această perioadă, activitatea Seroplant nefiind afectată deocamdată de măsurile impuse de starea de urgență. ”Asigurăm personalului nostru echipamentele de protecție necesare și ne continuăm activitatea, pentru că dacă am lua o pauză s-ar acumula un volum mare de lucrări căruia ar trebui să-i facem față după reluarea  activităților în regim normal”, ne-a mai declarat Ligia Drăgan, directorul serviciului Seroplant din cadrul Primăriei Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii