Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Serbia a decis expulzarea ambasadorului Macedoniei, dupa ce aceasta tara a recunoscut Kosovo

Serbia a decis expulzarea ambasadorului Macedoniei in urma deciziei Guvernului de la Skopje de recunoastere a independentei Kosovo, a declarat vineri purtatorul de cuvint al Ministerului macedonean de Externe, relateaza AFP.
Ministerul sirb de Externe i-a transmis o nota ambasadorului Macedoniei, Aleksandar Vasilevski, in care il informeaza ca prezenta sa la Belgrad "nu mai este binevenita".
"Decizia Guvernului sirb a fost luata dupa ce Macedonia a recunoscut independenta Kosovo. Ambasadorul Vasilevski trebuie sa paraseasca Serbia in 48 de ore", se arata intr-un comunicat oficial.
"Am aflat ca ambasadorul macedonean din Serbia a fost expulzat", a anuntat Petar Culev, purtatorul de cuvint al Ministerului macedonean de Externe.
"Ambasadorul Aleksandar Vasilevski a fost rugat sa paraseasca Serbia cit mai rapid", a precizat Culev.
Presa sirba a confirmat vineri ca ambasadorul Macedoniei, Aleksandar Vasilevski, fusese convocat la Ministerul sirb de Externe.
In cursul zilei de joi, Belgradul i-a cerut ambasadorului Muntenegrului sa paraseasca Serbia, dupa ce Podgorita a recunoscut independenta Kosovo. Macedonia si Muntenegru, doi vecini ai Serbiei, au recunoscut joi independenta Kosovo.
Ambasadorul Serbiei in Macedonia, Zoran Popovici, a prezentat Guvernului de la Skopje o nota de protest in care cere "reanalizarea deciziei de recunoastere a Kosovo".
"Recunoasterea independentei Kosovo este contrara Rezolutiei 1.244 a Consiliului de Securitate ONU; Kosovo este parte a Serbiei", a subliniat ambasadorul.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii