Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Separatiştii proruşi au predat Malaysiei cutiile negre

În acelaşi timp, ei au anunţat în faţa presei instituirea unui armistiţiu pe o rază de zece kilometri în jurul locului prăbuşirii aparatului aparţinând companiei Malaysia Airlines.
"Am decis să predăm experţilor malaysieni cutiile negre", a declarat "premierul" republicii autoproclamate Doneţk, Aleksandr Borodai.
Un expert malaysian le-a mulţumit separatiştilor proruşi. "În numele Guvernului malaysian, transmit mulţumiri Guvernului republicii Doneţk că ne-a predat cele două cutii negre (...). Nu am găsit cutiile negre ale zborului MH 370 (dispărut deasupra Oceanului Indian) şi, prin urmare, suntem mulţumiţi că le-am putut recupera pe acestea", a spus el. "Cutiile negre sunt intacte", a adăugat el.
Pe de altă parte, Aleksandr Borodai a anunţat o măsură solicitată încă din momentul prăbuşirii avionului de comunitatea internaţională pentru a facilita accesul în zonă.
"Am ordonat o încetare a focului pe un perimetru de zece kilometri în jurul" locului tragediei, soldate cu 298 de morţi, a spus el.
Separatiştii proruşi anunţă că 282 de cadavre au fost transportate în estul Ucrainei. Trupurile victimelor accidentului aviatic vor fi predate Olandei.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii